Κορωνοϊός- Ιταλία: Νοσηλεύονται οι έλληνες τουρίστες που βρέθηκαν θετικοί
Σε απομόνωση και σε νοσοκομειακή μονάδα έξω από την Βενετία, συνεχίζουν να βρίσκονται οι έλληνες τουρίστες που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό κατά δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Μέστρε, λίγα χιλιόμετρα απόσταση απο την Γαληνοτάτη.
Σύμφωνα με ιατρικές πληροφορίες, δυο από τους συνολικά είκοσι πέντε τουρίστες που προέκυψαν θετικοί στον κορωνοϊό (αρχικά τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης έκαναν αναφορά σε είκοσι τρεις) παρουσιάζουν εντονότερα αναπνευστικά προβλήματα. Ο αριθμός των μολυσθέντων αυξήθηκε σταδιακά, κατά την διεξαγωγή αλλεπάλληλων τεστ.
Οι Ιταλοί γιατροί παρέχουν όλη την αναγκαία φροντίδα και, στις περιπτώσεις που ενδείκνυται, μπορεί να χορηγηθεί θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα.
Οι τουρίστες είχαν φτάσει πούλμαν στην Ιταλία και, σύμφωνα με ότι έχει προκύψει μέχρι τώρα, μόνον τρεις βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό. Οι δυο εξ αυτών, έχουν ήδη επιστρέψει αεροπορικώς στην χώρα μας.
SPONSORED
Οι προσωρινοί πίνακες της ΔΥΠΑ για τον κοινωνικό τουρισμό συνταξιούχων
03:00
Τηλεφωνική γραμμή συμβουλευτικής και υποστήριξης για τις Πανελλήνιες 2026
02:00
Σε ποιους νέους κλάδους επεκτείνεται η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας
01:00
Ο «χάρτης» πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 5 Iουνίου
00:30