ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανίδα βουλευτής καταδικάστηκε για παρενόχληση - Απειλούσε ότι θα ρίξει οξύ σε αντίζηλό της

Βρετανίδα βουλευτής καταδικάστηκε για παρενόχληση - Απειλούσε ότι θα ρίξει οξύ σε αντίζηλό της
Screen Grab/video

Σε ποινή φυλάκισης 10 εβδομάδων με αναστολή καταδικάστηκε σήμερα Βρετανίδα βουλευτής, λόγω της ζήλιας που ένιωθε, σε βάρος μιας παλιάς φίλης του συντρόφου της, την οποία είχε απειλήσει, μεταξύ άλλων, να της επιτεθεί με οξύ.

Εκτός από την ποινή φυλάκισης που ανακοίνωσε δικαστήριο του Λονδίνου, η Κλόντια Γουέμπ υποχρεούται να προσφέρει και 200 ώρες κοινωφελούς εργασίας.

Η βουλευτής, ηλικίας 56 ετών, κρίθηκε ένοχη για μια πραγματική εκστρατεία παρενόχλησης, κατά τη διάρκεια της οποίας απείλησε το θύμα ότι θα του ρίξει οξύ στο πρόσωπο ή θα δημοσιεύσει γυμνές φωτογραφίες του.

Την έπαιρνε πολλές φορές τηλέφωνο, διατάζοντάς την να «απομακρυνθεί από τη σχέση της» με τον σύντροφό της.

Κατά τη διαδικασία της ανακοίνωσης της ποινής σήμερα, ο δικαστής Πολ Γκόλντσπρινγκ έκρινε τη συμπεριφορά της κατηγορουμένης «απεχθή και τρομαχτική» εκτιμώντας πως εκείνη «ζήλευε τη σχέση μεταξύ του συντρόφου της και της φίλης του».

Το θύμα περιέγραψε τον φόβο της, ιδίως λόγω της θέσης της βουλευτίνας: «δεν γνωρίζω για το τι είναι ικανή», εξήγησε, επισημαίνοντας πως σκεφτόταν να μετακομίσει.

Βουλετής και θύμα δεν είχαν συναντηθεί ποτέ.

Η βουλευτίνα, μέλος του κόμματος των Εργατικών, διεγράφη από το κόμμα της και πλέον διατηρεί την έδρα της ως ανεξάρτητη. O κίνδυνος ωστόσο να τη χάσει είναι ορατός, εάν το 10% των ψηφοφόρων της περιφέρειάς της στηρίξει ένα διαδικτυακό αίτημα υπέρ της αποχώρησής της.

Η βουλευτής έχει δηλώσει ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ