ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Διάγγελμα Μακρόν: Υποχρεωτική η 3η δόση για τους άνω των 65 ετών

Κορωνοϊός - Διάγγελμα Μακρόν: Υποχρεωτική η 3η δόση για τους άνω των 65 ετών
Φωτογραφία αρχείου AP Photo / Michel Euler, Pool

Έκκληση προς τους πολίτες της χώρας του να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν, απηύθυνε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ανακοινώνοντας πως η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα γίνει υποχρεωτική από τον Δεκέμβριο για τους άνω των 65 ετών.

«Εμβολιαστείτε. Εμβολιαστείτε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας. Εμβολιαστείτε για να ζήσετε φυσιολογικά», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε το βράδυ της Τρίτης 9 Νοεμβρίου, ότι η αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 και τα στοιχεία των νοσηλειών στα νοσοκομεία λόγω της Covid είναι ανησυχητικά, ενώ όπως είπε η αναμνηστική δόση του εμβολίου θα γίνει υποχρεωτική ώστε οι πολίτες άνω των 65 ετών να μπορούν να διατηρήσουν το υγειονομικό τους πάσο.

Για τους άνω των 65 ετών, «από τις 15 Δεκεμβρίου θα πρέπει να δικαιολογήσετε με μια αναμνηστική δόση του εμβολίου την παράταση ισχύος του υγειονομικού σας πάσου», δήλωσε στο τηλεοπτικό του διάγγελμα, ενώ ανακοίνωσε επίσης ότι η δυνατότητα εμβολιασμού με αυτή την αναμνηστική δόση θα διευρυνθεί στα άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών από τον προσεχή μήνα.

Ο Μακρόν ζήτησε την επιτάχυνση του εμβολιασμού με τις αναμνηστικές δόσεις για τους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους πολίτες και είπε ότι μια τρίτη δόση θα δοθεί σε άτομα ηλικίας 50 έως 64 ετών από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, προειδοποίησε για την εμφάνιση ενός πέμπτου κύματος λοιμώξεων στην Ευρώπη και προέτρεψε τη μικρή μειονότητα των Γάλλων πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν.

Η Γαλλία θα αρχίσει ξανά την κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων

Η Γαλλία θα ξεκινήσει εκ νέου την κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων για να διασφαλίσει την ενεργειακή της ανεξαρτησία και να εκπληρώσει τους κλιματικούς της στόχους, ανακοίνωσε επίσης απόψε ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Για να εγγυηθούμε την ενεργειακή ανεξαρτησία της Γαλλίας, να εγγυηθούμε τον εφοδιασμό της χώρας μας με ηλεκτρική ενέργεια και να επιτύχουμε τους στόχους μας, κυρίως την ουδετερότητα του άνθρακα το 2050, θα ξεκινήσουμε, για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, την κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων στη χώρα μας και θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», δήλωσε στο τηλεοπτικό του διάγγελμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ