ΚΟΣΜΟΣ

Οργή στην Τουρκία για τη βάρβαρη γυναικοκτονία 28χρονης στο δρόμο με σπαθί σαμουράι - Σκληρό βίντεο

Οργή στην Τουρκία για τη βάρβαρη γυναικοκτονία 28χρονης στο δρόμο με σπαθί σαμουράι - Σκληρό βίντεο
hurriyetdailynews

Αποφασισμένος να σκοτώσει μια γυναίκα, όποια κι αν ήταν αυτή, βγήκε από το σπίτι του, στο πολυτελές συγκρότημα όπου ζούσε μόνος του, το βράδυ της Τρίτης ο 27χρονος Τζαν Γκιοκτούκ Μποζ, ο οποίος διέπραξε το έγκλημα που «πάγωσε» την Τουρκία.

Στο δρόμο του βρέθηκε η ανυποψίαστη νεαρή αρχιτεκτόνισσα Μπασάκ Τζενγκίζ, η οποία έχοντας βγει μόλις από το ξενοδοχείο της, περπατούσε στο Ατακσεχίρ της Κωνσταντινούπολης.

Τότε, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά Μέσα, ο δράστης την πλησίασε από πίσω και κυριολεκτικά την έσφαξε με σπαθί σαμουράι μήκους 75 εκατοστών.

Η άτυχη κοπέλα προσπάθησε ν’ αντισταθεί αλλά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα έκαμψαν την αντίστασή της. Μόλις έπεσε βαριά τραυματισμένη στο έδαφος, έσπευσε να διαφύγει.

Η Μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο στο Ατακσεχίρ, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή.

Ο τραγικός πατέρας της άτυχης κοπέλας δήλωσε ότι η κόρη του ήταν αρραβωνιασμένη και της επιτέθηκαν στον δρόμο προς το ξενοδοχείο όπου έμενε. Είχε μεταβεί από την Άγκυρα στην Κωνσταντινούπολη για δουλειά και θα επέστρεφε την Κυριακή.

Πηγή: https://kronos34.news

Ο δολοφόνος της νεαρής συνελήφθη στο διαμέρισμά του μετά από έφοδο της αστυνομίας. Στους τοίχους και τα παράθυρα υπήρχαν χαρτιά κολλημένα με ταινία στα οποία ήταν γραμμένα διάφορα κείμενα.

Σ΄ ένα από αυτό, μεταξύ άλλων, έγραφε: «Μπήξτε ένα μαχαίρι στη γυναίκα σας, πυροβολήστε με μια σφαίρα τη γυναίκα σας».

Στον χώρο βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν 15 ξίφη και μαχαίρια, ανάμεσά τους και το σπαθί σαμουράι, το όπλο του εγκλήματος.

Ο δράστης φέρεται να το είχε καθαρίσει από τα αίματα.

Η βάναυση δολοφονία της αρχιτεκτόνισσας, η οποία κηδεύτηκε την Πέμπτη, έχει προκαλέσει εκτεταμένη οργή στη χώρα.

Τουλάχιστον 309 γυναίκες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής το 2021 στη Τουρκία, σύμφωνα με την πλατφόρμα We Will Stop Femicides (Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ