ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός- Βέλγιο: Ευελπιστούν να ξεκινήσει ο εμβολιασμός παιδιών 6-11 ετών τον Ιανουάριο

Κορωνοϊός- Βέλγιο: Ευελπιστούν να ξεκινήσει ο εμβολιασμός παιδιών 6-11 ετών τον Ιανουάριο
AP Photo

Yπέρ του εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας 6 εώς 11 ετών τάχθηκε ο υπουργός Υγείας του Βελγίου Φρανκ Βαντενμπρούκε εκφράζοντας την ελπίδα ότι η αρχή μπορεί να γίνει από τον Ιανουάριο εφόσον πρώτα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δώσει το πράσινο φως.

«Ελπίζω να ξεκινήσουμε τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 6 έως 11 ετών τον Ιανουάριο. Περιμένουμε το πράσινο φως (από τον ΕΜΑ)», ανέφερε ο Βαντενμπρούκε μιλώντας στο δίκτυο RTBF.

Ο υπουργός τάχθηκε επίσης υπέρ της χρήσης μάσκας στην τετάρτη, πέμπτη και έκτη Δημοτικού. Η κυκλοφορία του κορωνοϊού απαιτεί, σύμφωνα με τον ίδιο, την επανασύνδεση με την συνήθεια της χρήσης μάσκας, ακόμη και στα σχολεία. «Περιμέναμε αυτό το τέταρτο κύμα, αλλά δεν ξέραμε ότι θα ήταν τόσο δυνατό. Υποτιμήσαμε τη μεταδοτικότητα του ιού», σημείωσε ο Φρανκ Βαντενμπρούκε.

«Χωρίς το εμβόλιο, θα ήταν μια άνευ προηγουμένου καταστροφή», υπογράμμισε προσθέτοντας ότι το εμβόλιο προστατεύει από σοβαρές μορφές της νόσου, αλλά δεν επιβραδύνει την κυκλοφορία του κορωνοϊού. Αυτό οδηγεί επί του παρόντος σε αυξημένες νοσηλείες, με 472 άτομα στην εντατική, εξήγησε.

«Θα ξεπεράσουμε το κρίσιμο όριο των 500 ατόμων στην εντατική», προειδοποίησε.

Στην εντατική νοσηλεύονται και τα εμβολιασμένα άτομα λόγω, σύμφωνα με τον υπουργό, της εξαιρετικά ισχυρής κυκλοφορίας του ιού, που χτυπά ηλικιωμένους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ