ΚΟΣΜΟΣ

Διακόπτει τις απευθείας πτήσεις προς τη Λευκορωσία το Ιράκ

Διακόπτει τις απευθείας πτήσεις προς τη Λευκορωσία το Ιράκ
AP/Lynne Sladky

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράκ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι διέκοψε τις απευθείας πτήσεις προς τη Λευκορωσία από το Ιράκ, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει Ιρακινούς από συμμορίες παράνομης διακίνησης ανθρώπων, εν μέσω της μεταναστευτικής κρίσης που εξελίσσεται στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία.

«Η ιρακινή πρεσβεία στη Μόσχα και στη Βαρσοβία συντονίζουν τις προσπάθειες του Ιράκ για την εθελοντική επιστροφή όσων έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα της Λευκορωσίας», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου σύμφωνα με το ιρακινό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Το Ιράκ διέκοψε τις απευθείας πτήσεις μεταξύ Ιράκ και Λευκορωσίας», πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας της Τουρκίας (SHGM) ανακοίνωσε πως πολίτες από τη Συρία, την Υεμένη και το Ιράκ δεν θα επιτρέπεται πλέον να αγοράζουν εισιτήρια για πτήσεις από την Τουρκία προς το Μινσκ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρει πως η Λευκορωσία ενθαρρύνει χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι διαφεύγουν από μέρη του κόσμου όπου μαίνονται πόλεμοι, να προσπαθήσουν να διασχίσουν τα σύνορά της και μπορεί να επιβάλει από τη Δευτέρα νέες κυρώσεις εναντίον του Μινσκ και των αεροπορικών εταιρειών που μεταφέρουν τους μετανάστες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ