ΚΟΣΜΟΣ

Έτοιμος να βοηθήσει για την επίλυση της κρίσης μεταξύ Λευκορωσίας - Πολωνίας δηλώνει ο Πούτιν

Έτοιμος να βοηθήσει για την επίλυση της κρίσης μεταξύ Λευκορωσίας - Πολωνίας δηλώνει ο Πούτιν
Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει για την επίλυση της κρίσης στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία, όπου μετανάστες προσπαθούν να φτάσουν σε περιοχή της ΕΕ, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να βοηθήσουμε [στην επίλυση της κρίσης] αν φυσικά, υπάρχει κάτι που εξαρτάται από εμάς» δήλωσε ο Πούτιν όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 1.

Το Σάββαο, ο Ρώσος πρόεδρος είχε διαμηνύσει ότι η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με την κρίση στα σύνορα της Λευκορωσίας, στενού της συμμάχου, με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπερθεματίζοντας, μάλιστα, δήλωσε ότι οι δυτικές χώρες παρά η Λευκορωσία είναι ουσιαστικά υπεύθυνες για τη μεταναστευτική κρίση στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία, επικαλούμενος τους πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Η Ρωσία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος της Λευκορωσίας, την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορεί για την πρόκληση μιας «υβριδικής επίθεσης» μέσω των πτήσεων που μεταφέρουν χιλιάδες μετανάστες, κυρίως από τη Μέση Ανατολή και τους σπρώχνουν παράνομα προς την Πολωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ