ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Δεν «δίνουν» καθαρό νικητή τα exit poll των τρίτων εκλογών σε ένα χρόνο

Βουλγαρία: Δεν «δίνουν» καθαρό νικητή τα exit poll των τρίτων εκλογών σε ένα χρόνο
Ψηφοφόρος φιλά τον Μπόικο Μπορίσοφ έξω από εκλογικό τμήμα στα περίχωρα της Σόφιας AP Photo/Giannis Papanikos

Δεν υπάρχει καθαρός νικητής στις βουλευτικές εκλογές στη Βουλγαρία -τις τρίτες που διεξήχθησαν φέτος στη χώρα-, βάσει της εικόνας που σχηματίζεται από τα exit poll που δημοσιοποιήθηκαν αφότου έκλεισαν οι κάλπες το βράδυ της Κυριακής.

Το κεντροδεξιό κόμμα GERB του πρώην πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ εμφανίζεται να προηγείται σε τρία exit poll και το νέο κεντρώο κόμμα «Συνεχίζουμε την Αλλαγή» να προηγείται σε ένα άλλο.

Σύμφωνα με το exit poll της Alpha Research, το GERB προηγείται με μικρή διαφορά στις εκλογές με ποσοστό 24,8% των ψήφων, ενώ, σύμφωνα με το exit poll της Gallup International, το κόμμα «Συνεχίζουμε την Αλλαγή» προηγείται με 25,7% των ψήφων.

Σύμφωνα με τα υπόλοιπα exit poll, το GERB προηγείται με περίπου 23,5-24,7% των ψήφων.

Στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν επίσης σήμερα, ο νυν πρόεδρος, Ρούμεν Ράντεφ, σφοδρός επικριτής του Μπόικο Μπορίσοφ, εξασφαλίζει περίπου 49% στον πρώτο γύρο, σύμφωνα με δύο exit poll.

Ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών προβλέπεται να διεξαχθεί την 21η Νοεμβρίου.

Απέναντι στον Ρούμεν Ράντεφ βρίσκεται ο υποψήφιος που υποστηρίζεται από το GERB, ο πρύτανης του πανεπιστημίου της Σόφιας, Αναστάς Γκέρντικοφ.

Οι διπλές κάλπες των βουλευτικών και προεδρικών εκλογών στήθηκαν ενόσω μαίνεται η πανδημία του νέου κορωνοϊού στη χώρα με το χαμηλότερο επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της Covid-19 σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ