ΚΟΣΜΟΣ

Astroworld: Στους δέκα οι νεκροί της τραγωδίας - Εξέπνευσε 9χρονο αγόρι που χαροπάλευε επί μέρες

Astroworld: Στους δέκα οι νεκροί της τραγωδίας - Εξέπνευσε 9χρονο αγόρι που χαροπάλευε επί μέρες
Courtesy of Taylor Blount via AP

Ένα αγοράκι 9 ετών το οποίο είχε ποδοπατηθεί κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Astroworld του ράπερ Τράβις Σκοτ την 5η Νοεμβρίου στο Τέξας υπέκυψε στα τραύματά του κι έγινε το δέκατο θύμα της τραγωδίας

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή δικηγόρος που ανέλαβε την εκπροσώπηση της οικογένειάς του.

«Δεν θα έπρεπε να είναι αυτή η κατάληξη του να πηγαίνεις σε συναυλία με το παιδί σου, κάτι που υποτίθεται πως είναι στιγμή χαράς», τόνισε ο Μπεν Κραμπ, γνωστός δικηγόρος που εκπροσωπεί τα θύματα, ανακοινώνοντας τον θάνατο του Έζρα Μπλαντ, ο οποίος είχε τεθεί σε τεχνητό κώμα και βρισκόταν μεταξύ ζωής και θανάτου εδώ και αρκετές ημέρες.

Το παιδί είχε πάει μαζί με τους γονείς του σε συναυλία του αμερικανού ράπερ Τράβις Σκοτ, κατά τη διάρκεια της οποίας το πλήθος ποδοπατήθηκε με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους άλλοι εννιά άνθρωποι και εκατοντάδες ακόμη να τραυματιστούν.

Δεκάδες αγωγές και μηνύσεις

Έχουν ήδη κατατεθεί δεκάδες αγωγές και μηνύσεις στη δικαιοσύνη εναντίον των οργανωτών της συναυλίας. Στρέφονται κυρίως εναντίον του ράπερ Τράβις Σκοτ, του βασικού οργανωτή του φεστιβάλ, παρόντα επί σκηνής τη στιγμή της τραγωδίας.

Άνθρωποι άρχισαν να σωριάζονται αναίσθητοι και η αναταραχή κλιμακώθηκε μέχρι τις 9:38 μ.μ., όταν σημειώθηκε ένα «επεισόδιο με μαζικά θύματα», σύμφωνα με την αστυνομία.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι προκάλεσε την τραγωδία.

«Όλα συνέβησαν μεμιάς. Έμοιαζε να συνέβησαν όλα μέσα σε λίγα μόλις λεπτά», δήλωσε ο υπαρχηγός της αστυνομίας του Χιούστον Λάρι Σάτεργουαϊτ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Houston Chronicle, ο Σκοτ είχε σταματήσει πολλές φορές στη διάρκεια της 75λεπτης παράστασής του όταν εντόπισε θεατές σε κίνδυνο κοντά στο μπροστινό μέρος της σκηνής.

Ο ράπερ ζήτησε από τα μέλη της ασφάλειας να βεβαιωθούν πως οι άνθρωποι αυτοί ήταν εντάξει και να τους βοηθήσουν να βγουν από το πλήθος. Οχήματα έκτακτης ανάγκης με σειρήνες και τους φάρους τους να αναβοσβήνουν πέρασαν αρκετές φορές μέσα από το πλήθος.

Ο διοικητής της αστυνομίας έκανε γνωστό λίγες ημέρες μετά το τραγικό συμβάν ότι ο ίδιος είχε συναντήσει τον Τράβις Σκοτ και τον επικεφαλής ασφάλειας για να συζητήσουν για τις ανησυχίες του γύρω από τα μέτρα ασφαλείας.

«Εξέφρασα την ανησυχία μου για τη δημόσια ασφάλεια καθώς στα 31 χρόνια της άσκησης των καθηκόντων μου δεν είχα ξαναδεί τόσο ανησυχητικές συνθήκες», είπε σε ανακοίνωσή του.

Ένα πλήθος 50.000 ανθρώπων είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει τη διήμερη εκδήλωση. Η δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ ματαιώθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ