ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο 'Mind the Gap' του λονδρέζικου μετρό

Πέθανε ο 'Mind the Gap' του λονδρέζικου μετρό
Marianna Massey/Getty Images/Ideal Images

Μια θρυλική για τους Λονδρέζους φωνή, αυτή που έκανε τις ανακοινώσεις στο μετρό της βρετανικής πρωτεύουσας, σίγησε για πάντα. Ο άνθρωπος που θύμιζε σε κάθε σταθμό στους επιβάτες να «Προσέχουν το κενό» μεταξύ του συρμού και της αποβάθρας, λέγοντας Mind the gap, άφησε την τελευταία του πνοή.

Όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Φιλ Σέγιερ, ηλικίας 62 ετών, είχε ηχογραφήσει πριν από χρόνια τα μηνύματα που ακούγονται στους περισσότερους από τους σταθμούς του μετρό και προειδοποιούν τους επιβάτες να προσέχουν κατά την επιβίβαση και αποβίβασή τους από τους συρμούς.

«Φιλ Σέγιερ - η φωνή της λογικής, του ραδιοφώνου και των σιδηροδρόμων. Λυπούμαστε που ανακοινώνουμε ότι η υπηρεσία του λήγει εδώ», έγραψε η χήρα του, Έλινορ Χάμιλτον, στη σελίδα της στο Facebook.

Ο Σέγιερ είχε εργαστεί ως παρουσιαστής για τον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC στο Μάντσεστερ τη δεκαετία του 1980, καθώς και σε τοπικά τηλεοπτικά κανάλια.

Ήταν ένας από τους πολλούς ανθρώπους η φωνή των οποίων είχε χρησιμοποιηθεί για την ηχογράφηση των αυτοματοποιημένων μηνυμάτων που ακούγονται στο μετρό από τη δεκαετία του 1960.

Το 2013 τα βρετανικά Μέσα ενημέρωσης έγραψαν ότι η δημόσια υπηρεσία μεταφορών του Λονδίνου είχε επαναφέρει στον σταθμό Εμπάνκμεντ μια παλιά ηχογράφηση που είχε κάνει ο ηθοποιός Όσβαλντ Λόρενς όταν ενημερώθηκε ότι η χήρα του σύχναζε εκεί για να ακούει τη φωνή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ