ΚΟΣΜΟΣ

Αναδουλειές για τον Τραμπ; Πουλάει το ξενοδοχείο του στην Ουάσινγκτον έναντι 375 εκατ. δολαρίων

Αναδουλειές για τον Τραμπ; Πουλάει το ξενοδοχείο του στην Ουάσινγκτον έναντι 375 εκατ. δολαρίων
AP Photo/Susan Walsh, File

Σε συμφωνία για την πώληση του Τrump International Hotel στην Ουάσινγκτον έναντι 375 εκατ. δολαριών φέρεται να έχει καταλήξει ο όμιλος του τέως προέδρου των ΗΠΑ, The Trump Organization.

Αγοραστής είναι η επενδυτική CGI Merchant ενώ στο πλαίσιο της συμφωνίας το ιστορικό κτήριο θα μετονομαστεί σε Waldorf Astoria και θα είναι υπό τη διαχείριση του ξενοδοχειακού ομίλου Hilton.

Τον περασμένο μήνα έρευνα του Κογκρέσου έδειξε ότι το ξενοδοχείο, που έχει 263 δωμάτια, είχε ζημίες άνω των 70 εκατ. δολαρίων κατά την προεδρία Τραμπ, ενώ ο ίδιος ο πρώην προέδρος υποστήριζε ότι είχε κέρδη 150 εκατ. δολαρίων.

Το ξενοδοχείο άνοιξε για το κοινό τον Σεπτέμβριο του 2016 ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να έψαχνε για αγοραστές ήδη από το 2019, όπως μεταδίδει το BBC.

Σημειώνεται ότι το κτήριο μετράει 120 χρόνια ζωής και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση στον Λευκό Οίκο. Ο όμιλος Trump Organization είχε εξασφαλίσει άδεια να ανακαινίσει το κτήριο, στο οποίο στεγαζόταν στο παρελθόν το Ταχυδρομείο, το 2012.

Άνοιξε σαν ξενοδοχείο τέσσερα χρόνια αργότερα, λίγες μόλις εβδομάδες αφότου ο Τραμπ κέρδισε το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για να διεκδικήσει τις ΗΠΑ.

Κατά τη θητεία του Τραμπ το συγκεκριμένο ξενοδοχείο ήταν δημοφιλής επιλογή για όσους Ρεπουμπλικάνους επισκέπτονταν την πόλη.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal και το Bloomberg που επικαλούνται καλά πληροφορημένες πηγές, η συμφωνία θα οριστικοποιηθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ