ΚΟΣΜΟΣ

Λαθροθήρες «χτύπησαν» σε δρυμό λίγο μετά την επίσκεψη των Ουίλιαμ-Κέιτ

Λαθροθήρες «χτύπησαν» σε δρυμό λίγο μετά την επίσκεψη των Ουίλιαμ-Κέιτ
REUTERS / SIPHIWE SIBEKO

Λίγες μόλις ώρες μετά την επίσκεψη του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της συζύγου του Κέιτ σε εθνικό δρυμό της βορειοανατολικής Ινδίας, λαθροθήρες αφαίρεσαν τη ζωή ενός ρινόκερου, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του πάρκου.

Όπως γράφει το ΑΠΕ, οι φρουροί βρήκαν το ζώο νεκρό, χωρίς κέρατο, χθες, ημέρα της αναχώρησης του πριγκιπικού ζεύγους της Βρετανίας από τον εθνικό δρυμό Καζιράνγκα στο κρατίδιο Ασάμ, όπου φιλοξενούνται τα δύο τρίτα των μονόκερων ρινόκερων που υπάρχουν στον κόσμο.

«Οι λαθροθήρες χρησιμοποίησαν ένα όπλο ΑΚ-47 για να σκοτώσουν το ενήλικο αρσενικό, στη συνέχεια του αφαίρεσαν το κέρατο», δήλωσε ο Σουμπασίχ Ντας, στέλεχος της διοίκησης του δρυμού.

Πρόκειται για τον δεύτερο ρινόκερο που σκοτώνεται μέσα σε τέσσερις ημέρες. Τη Δευτέρα λαθροθήρες είχαν σκοτώσει ένα ρινόκερο, του αφαίρεσαν το κέρατο, και άφησαν το ζώο μέσα σε λίμνη αίματος.

Ο εθνικός δρυμός Καζιράνγκα προσπαθεί να καταπολεμά την λαθροθηρία, καθώς επιτήδειοι σκοτώνουν τους ρινόκερους για να πάρουν το κέρατό τους, το οποίο πωλούν σε αστρονομική τιμή σε διάφορες χώρες της Ασίας όπου χρησιμοποιείται για υποτιθέμενες θεραπευτικές του ιδιότητες ή στην χρυσοχοΐα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ