ΚΟΣΜΟΣ

Βαρύ πρόστιμο για θρασύτατους τουρίστες που σκαρφάλωσαν στο Κολοσσαίο για να πιουν... μπίρα

Βαρύ πρόστιμο για θρασύτατους τουρίστες που σκαρφάλωσαν στο Κολοσσαίο για να πιουν... μπίρα
AP Photo/Riccardo De Luca

Δεν ήθελαν παρά να πιουν την μπύρα τους με θέα. Γι΄αυτό, οι δύο Aμερικανοί τουρίστες μπήκαν την νύκτα στο Κολοσσαίο στη Ρώμη. Ως αποτέλεσμα, αστυνομία επέβαλε πρόστιμο 800 ευρώ στον καθένα.

Οι δύο τουρίστες, 24 και 25 ετών, σκαρφάλωσαν τους τοίχους του ρωμαϊκού αμφιθεάτρου τα ξημερώματα και έγιναν αντιληπτοί από περαστικό, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία.

Πριν από την πανδημία, 25.000 τουρίστες συνωστίζονταν καθημερινά στο Φλάβειο Αμφιθέατρο, ηλικίας σχεδόν 2.000 ετών που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

To εμβληματικό μνημείο έχει υποφέρει κατά καιρούς από τον τουρισμό.

Το 2017, μια 45χρονη Γαλλίδα τουρίστριααποφάσισε να χαράξει με νόμισμα το όνομά της, σε τοίχο του Κολοσσαίου. Η τουρίστρια χάραξε το όνομά της «Σαμπρίν» και το έτος «2017».

Η γυναίκα -η οποία επισκέφθηκε το Κολοσσαίο με την ανήλικη κόρη της και την ανίψια της- παραπέμφθηκε σε δίκη για πρόκληση ζημίας σε πολιτιστική κληρονομιά ενώ το νόμισμα που χρησιμοποίησε, κατασχέθηκε.

Λίγους μήνες νωρίτερα, δυο βραζιλιάνοι τουρίστες προσπάθησαν να σκαρφαλώσουν και να μπουν την νύχτα στο Κολοσσαίο, με τον έναν να τραυματίζεται και να διακομίζεται σε νοσοκομείο της ιταλικής πρωτεύουσας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ