ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Προς μείωση της διάρκειας ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Ιταλία: Προς μείωση της διάρκειας ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού
AP Photo/Andrew Medichini

Η ιταλική κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τρόπο να δώσει νέα ώθηση στην εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού. Στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης, μόνον το 40% των κατοίκων άνω των 80 ετών έχει κάνει την «αναμνηστική δόση». Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, η κυβέρνηση Ντράγκι ετοιμάζεται να ανακοινώσει ότι η διάρκεια του λεγόμενου «πράσινου πάσου εμβολιασμένου» πολύ σύντομα θα μειωθεί από τον ένα χρόνο στους εννέα μήνες.

Για να μπορεί κανείς να συνεχίσει να μπαίνει σε μαγαζιά ή να πηγαίνει στην δουλειά του δηλαδή, θα πρέπει υποχρεωτικά να εμβολιαστεί και πάλι. Παράλληλα, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο και η νέα αυτή δόση θα γίνει υποχρεωτική για τους γιατρούς, τους υγειονομικούς και όσους εργάζονται σε οίκους ευγηρίας.

Συνεχίζεται επιπλέον η «δυναμική προσέγγιση των πολιτών», ώστε να πεισθούν να προσέλθουν στα κέντρα εμβολιασμού: Οι οικογενειακοί γιατροί άρχισαν να τηλεφωνούν και στο σπίτι για να εξηγήσουν στους Ιταλούς ότι πρέπει να ανανεώσουν την ασπίδα προστασίας τους κατά του ιού, όπως σημειώνει η Deutsche Welle.

Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων σε Τεργέστη και Σικελία

Στο μεταξύ, στην ευρύτερη περιοχή της Τεργέστης, αλλά και στην Σικελία τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται ανησυχητικά. Είναι και οι περιοχές της Ιταλίας, στις οποίες η εκστρατεία εμβολιασμού συνάντησε τις μεγαλύτερες αντιστάσεις.

Μέχρι τώρα η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι επέμενε ότι δεν πρόκειται να επιβληθεί κανένα τοπικό lockdown για ανεμβολίαστους. Μετά, όμως, από τις εκκλήσεις πολλών υπεύθυνων των περιφερειών της χώρας, «να μην τιμωρηθούν όσοι έσπευσαν -υπεύθυνα- να εμβολιαστούν, οι αναλυτές γράφουν ότι ο Iταλός πρωθυπουργός δεν αποκλείει πλέον την επιβολή στοχευμένων απαγορεύσεων και περιορισμών.

Ο Ιταλός υφυπουργός Υγείας, Πιερπάολο Σιλέρι, έχει υποσχεθεί ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πιο χαλαρά και ελεύθερα για τους πολίτες. Και η δημόσια τηλεόραση της Rai όμως εξήγησε σήμερα οτι «είναι όλο και πιθανότερο οι γιορτές αυτές να προσφέρουν μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων και διαπροσωπικών επαφών μόνον στους εμβολιασμένους πολίτες»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ