ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Γαλλία: Προς επιστροφή στην τηλεργασία στις επιχειρήσεις

Κορωνοϊός - Γαλλία: Προς επιστροφή στην τηλεργασία στις επιχειρήσεις
AP Photo/Thibault Camus

Ο βασικός επιστημονικός σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης, Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί, δήλωσε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι Aρχές να ζητήσουν και πάλι από τις επιχειρήσεις να στραφούν περισσότερο στην τηλεργασία, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων Covid-19 στη Γαλλία.

Ερωτηθείς εάν η γαλλική κυβέρνηση ενδέχεται να συστήσει και πάλι στους εργοδότες να ζητήσουν από τους υπαλλήλους τους να εργάζονται περισσότερο από το σπίτι, ο Ντελφρεσί απάντησε στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter: «Πιθανόν ναι [...] η τηλεργασία είναι ένα κομμάτι της εργαλειοθήκης μας».

Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν την τηλεργασία ως μέσο για να περιοριστεί η εξάπλωση της Covid-19, αν και η εργασία από το σπίτι έχει επηρεάσει αρνητικά την οικονομική δραστηριότητα καθώς λιγότεροι άνθρωποι πηγαίνουν στα καταστήματα.

Η Γαλλία θα μπορούσε «πιθανόν» να αντιμετωπίσει το πέμπτο κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού, κυρίως αν οι πολίτες ακολουθούν τα υγειονομικά μέτρα, όπως η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων, εκτίμησε ο Ντελφρεσί.

Παράλληλα, ο ίδιος κάλεσε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 να το πράξουν και να χορηγηθεί τρίτη, αναμνηστική δόση σε όσους πρέπει.

«Παραμένω συγκρατημένα αισιόδοξος […]. Έχουμε τα εργαλεία για να περιορίσουμε τις επιπτώσεις αυτού του πέμπτου κύματος, αλλά θα είναι δύσκολο με ένα νοσοκομειακό σύστημα που είναι κουρασμένο» τόνισε ο Ντελφρεσί, προβλέποντας ότι στις αρχές Δεκεμβρίου ο αριθμός των ημερήσιων νέων νοσηλειών λόγω Covid-19 θα φτάσει τις 1.000 με 1.200.

Η Γαλλία κατέγραψε χθες, Τρίτη, 19.778 νέα κρούσματα Covid-19, τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό από τις 25 Αυγούστου.

Συνολικά στη χώρα έχουν εντοπιστεί 7,31 εκατομμύρια μολύνσεις και 91.345 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της νόσου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ