ΚΟΣΜΟΣ

Τετραμερής των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου και Γαλλίας την Παρασκευή

Τετραμερής των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου και Γαλλίας την Παρασκευή
Φωτογραφία Αρχείου Intime

Στην Αθήνα θα βρίκεται το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, προκειμένου να συμμετάσχει στην πρώτη τετραμερή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου και Γαλλίας, μαζί με τους ομολόγους του κ.κ. Νίκο Δένδια, Σάμεχ Σούκρι και Ζαν ιβ Λεντριάν, αντίστοιχα.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν μεταξύ άλλων, οι περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, η κατάσταση στη Λιβύη και στην περιοχή του Σαχέλ, το Κυπριακό, καθώς και οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αιγύπτου.

Θα γίνει επίσης ανταλλαγή απόψεων με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των τεσσάρων χωρών, σε τομείς όπως είναι η ενέργεια, το μεταναστευτικό, η αντιμετώπιση της πανδημίας και η κλιματική αλλαγή.

Η Συνάντηση έπεται των προηγούμενων διαβουλεύσεων και του τακτικού συντονισμού μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου με τη Γαλλία στο πλαίσιο του σχήματος «3 + 1». Η τελευταία συνάντηση έλαβε χώρα διαδικτυακά με συμμετοχή και του ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan, τον Μάιο του 2020.

Μετά το πέρας των διαβουλεύσεών τους, οι υπουργοί θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ