ΚΟΣΜΟΣ

Προσφυγική κρίση: Δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Λουκασένκο

Προσφυγική κρίση: Δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Λουκασένκο
Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Λευκορώσος ομόλογός του Αλεξάντερ Λουκασένκο είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για την προσφυγική κρίση κατά την οποία τόνισαν τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ του Μινσκ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Πρόκειται για την δεύτερη επικοινωνία των δύο ηγετών μέσα σε έναν μήνα.

Σημειώνεται πως πρόσφυγες και μετανάστες προσπάθησαν και πάλι να διασχίσουν τα σύνορα από τη Λευκορωσία χθες βράδυ, αν και λιγότεροι αριθμητικά και σε μικρότερες ομάδες, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι πολωνικές αρχές, μία ημέρα αφού η Λευκορωσία εκκένωσε τους βασικούς καταυλισμούς στη μεθόριο όπου είχαν συγκεντρωθεί άνθρωποι από τη Μέση Ανατολή.

Η Πολωνία θα χτίσει τείχος στα σύνορα με τη Λευκορωσία

Την ίδια ώρα, μπροστά στην εν εξελίξει «υβριδική επίθεση» της Λευκορωσίας με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη, η Πολωνία θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο την ανέγερση ενός τείχους κατά μήκος των συνόρων με τη Λευκορωσία, όπου αυτή τη στιγμή έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες μετανάστες.

Το υπουργείο Εσωτερικών στην ανακοίνωσή του, έκανε λόγο για επένδυση απόλυτα στρατηγικής σημασίας και προτεραιότητας για την ασφάλεια του έθνους.

«Η επιχείρηση που πρέπει να βγάλουμε εις πέρας είναι μια επένδυση απόλυτα στρατηγικής σημασίας και προτεραιότητας για την ασφάλεια του έθνους και των πολιτών του», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Μάριους Καμίνσκι.

Το υπουργείο υπογράμμισε ότι οι σχετικές συμβάσεις θα υπογραφούν έως τις 15 Δεκεμβρίου και ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν αργότερα τον ίδιο μήνα, με τους εργάτες να αναμένεται να εργάζονται σε βάρδιες 24 ώρες το 24ωρο, σε τρεις ομάδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ