ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Ολλανδία: Στον «πάγο» επεμβάσεις σε καρκινοπαθείς και καρδιοπαθείς λόγω πίεσης στις ΜΕΘ

Κορωνοϊός - Ολλανδία: Στον «πάγο» επεμβάσεις σε καρκινοπαθείς και καρδιοπαθείς λόγω πίεσης στις ΜΕΘ
AP Photo / Petr David Josek

Μεγάλες καθυστερήσεις σε χειρουργικές επεμβάσεις σε καρκινοπαθείς και καρδιοπαθείς διαπιστώνουν αξιωματούχοι των υγειονομικών υπηρεσιών της Ολλανδίας που πλήττεται από την πανδημία, σημειώνοντας ρεκόρ νέων μολύνσεων.

Οι Ολλανδοί υγεινομικοί, εξηγούν πως καθυστερούν οι επεμβάσεις, προκειμένου να ελευθερώσουν χώρο σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

«Υπάρχουν καρκινοπαθείς που θα έπρεπε, στην πραγματικότητα, να εγχειριστούν εντός έξι εβδομάδων μετά τη διάγνωση και αυτό δεν είναι εφικτό σε κάθε περίπτωση. Υπάρχουν επίσης καρδιοπαθείς», δήλωσε ένας εκπρόσωπος τύπου του LCPS, του εθνικού οργανισμού της Ολλανδίας που κατανέμει τους πόρους στα νοσοκομεία.

«Είναι τρομερό, φυσικά, για τους ασθενείς», σημείωσε ο ίδιος.

Ρεκόρ νέων κρουσμάτων

Το Εθνικό Ινστιτούτο για την Υγεία (RIVM) ανακοίνωσε χθες έναν αριθμό ρεκόρ άνω των 23.000 κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο, σε σύγκριση με το προηγούμενο υψηλό ημέρας των περίπου 13.000 τον Δεκέμβριο του 2020.

Με το 85% του ενήλικου πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί, οι δείκτες εισαγωγών τόσο στα νοσοκομεία όσο και στις μονάδες εντατικής θεραπείας παραμένουν μέχρι στιγμής σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με την κορύφωση του πρώτου κύματος τον Απρίλιο του 2020, αν και υπάρχει μια καθυστέρηση μεταξύ της ημερομηνίας της μόλυνσης και της ημερομηνίας της εισαγωγής στο νοσοκομείο.

Με λιγότερα από 200 κρεβάτια να παραμένουν ελεύθερα στις ΜΕΘ της Ολλανδίας έως χθες, τα νοσοκομεία δίνουν μάχη να αυξήσουν τη χωρητικότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ