ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Μπέρνι Σάντερς - Πάπα στο Βατικανό

Συνάντηση Μπέρνι Σάντερς - Πάπα στο Βατικανό
REUTERS/Andrew Medichini/Pool

Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με τον αμερικανό υποψήφιο των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς, σήμερα το πρωί λίγο πριν ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αναχωρήσει για την επίσκεψή του στην Μυτιλήνη, σύμφωνα με το Reuters.

O καθηγητής του Πανεπιστημίου της Κολούμπια , Τζέφρι Ζακς δήλωσε το Reuters, ότι η συνάντηση έλαβε χώρα στον ξενώνα του Βατικανού, όπου διαμένει ο Πάπας κι όπου διανυκτέρευσε ο Σάντερς μετά την ομιλία του σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Βατικανό με θέμα την κοινωνική δικαιοσύνη.

Το Βατικανό ανακοίνωσε πριν το συνέδριο ότι η συνάντηση δεν είχε ακόμη πραγματοποιηθεί. Ο Ζακς είπε ότι ο Σάντερς, ο οποίος συνοδεύεται από την σύζυγό του, είχε μια πεντάλεπτη συνομιλία με τον Πάπα.

Στην ομιλία του στο συνέδριο, ο Μπέρνι Σάντερς εξήρε τον ρόλο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για την συνέπεια στην διδαχή της πάνω σε κοινωνικά και οικονομικά θέματα, λέγοντας : «Υπάρχουν λίγες αναφορές στην μοντέρνα σκέψη που μπορούν να ανταγωνιστούν το βάθος και την οξυδέρκεια των ηθικών διδαχών της εκκλησίας που έχουν να κάνουν με την οικονομία».

Ο Σάντερς μίλησε με θερμά λόγια για τον Πάπα Φραγκίσκο ο οποίος, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, εγείρει «πολύ σημαντικά ζητήματα» με «όραμα και αρτιότητα» ενώ άλλοι προτιμούν να τα προσπερνούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ