ΚΟΣΜΟΣ

Επεισόδια και συλλήψεις στις χθεσινές διαδηλώσεις στη Γαλλία

Επεισόδια και συλλήψεις στις χθεσινές διαδηλώσεις στη Γαλλία
REUTERS/ CHRISTIAN HARTMANN

Σε 22 συλλήψεις προχώρησαν οι γαλλικές αρχές κατά τη διάρκεια της νύχτας, μετά τις ταραχές που ξέσπασαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πολιτών στην πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι.

Περίπου 100 άτομα από τους συνολικά 3.000 διαδηλωτές που μετείχαν στη χθεσινοβραδινή “αγρυπνία”, συγκέντρωσαν κάδους απορριμμάτων, ξήλωσαν πινακίδες και τους έβαλαν φωτιά και στη συνέχεια άρχισαν να πετούν διάφορα αντικείμενα (μπουκάλια, πλάκες κλπ) στις δυνάμεις της τάξης, διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δυνάμεις της τάξης απάντησαν με δακρυγόνα και στη συνέχεια απώθησαν από την πλατεία της Δημοκρατίας την ομάδα των ταραξιών, η οποία διαλύθηκε. Κάποιοι από αυτούς προκάλεσαν ορισμένες ζημιές κατά την φυγή τους, κυρίως σε ένα εργοτάξιο και σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών.

Ορισμένοι διαδηλωτές αισθάνθηκαν δυσφορία από τα δακρυγόνα, ενώ 4 αστυνομικοί και χωροφύλακες τραυματίστηκαν ελαφρά.

Οι 22 άνθρωποι συνελήφθησαν για την "εκτόξευση αντικειμένων, την άσκηση βίας κατά των αρχών και κλοπές", σύμφωνα με την αστυνομία.

Εδώ και δύο εβδομάδες η πλατεία της Δημοκρατίας στο Παρίσι βρίσκεται στο επίκεντρο μιας άνευ προηγουμένου κινητοποίησης με τίτλο "Αγρυπνία", η οποία ξεκίνησε τη νύχτα της 31ης Μαρτίου κατά της μεταρρύθμισης του εργατικού δικαίου και επεκτάθηκε σε περισσότερες από πενήντα πόλεις της Γαλλίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ προειδοποίησε χθες ότι οι δράστες των βίαιων επεισοδίων που γίνονται στο περιθώριο των διαδηλώσεων αυτών θα "συλλαμβάνονται και θα διώκονται", μετά τα πολλά "απαράδεκτα" επεισόδια που έχουν σημειωθεί. Συνολικά "151 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί από τότε που άρχισαν οι διαδηλώσεις αυτές", σημείωσε ο Καζνέβ.

Διαβάστε επίσης:

Συγκρούσεις με την αστυνομία στο Παρίσι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ