ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα στη Γερμανία - Πάνω από 40.000 σε ένα 24ωρο

Κορωνοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα στη Γερμανία - Πάνω από 40.000 σε ένα 24ωρο
AP Photo/Martin Meissner

Αυξήθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού στη Γερμανία κατά 42.727 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας συνολικά τα 5.354.942, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Κυριακή το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Παράλληλα, οι θάνατοι 75 ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα στους 99.062 νεκρούς μέχρι σήμερα.

Καθώς οι αριθμοί κρουσμάτων και θανάτων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα τις τελευταίες εβδομάδες, χθες Σάββατο ο επικεφαλής του Ινστιτούτου, ο Λόταρ Βίλερ προειδοποίησε για τον κίνδυνο και πέμπτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού, αν δεν αυξηθούν γρήγορα τα ποσοστά εμβολιασμού και δεν περιοριστούν οι επαφές.

Προκειμένου να περιορίσουν σε μια πρώτη φάση τους ρυθμούς εξάπλωσης της πανδημίας, τα γερμανικά κρατίδια έχουν αρχίσει να λαμβάνουν όλο και αυστηρότερα μέτρα.

Η Σαξονία έχει επιβάλει μεταξύ άλλων μερικό lockdown για ανεμβολίαστους, περιορισμούς στις επαφές ανεξαιρέτως για όλους, το κλείσιμο των πολιτιστικών χώρων και εγκαταστάσεων αναψυχής και έχει απαγορεύσει τη διεξαγωγή μεγαλύτερων εκδηλώσεων.

Η δε Βαυαρία έχει ακυρώσει ακόμη και τις παραδοσιακές χριστουγεννιάτικές αγορές που είναι θεσμός στη Γερμανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ