ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Κιθάρα του Έρικ Κλάπτον πωλήθηκε έναντι 625.000 δολαρίων σε πλειστηριασμό

ΗΠΑ: Κιθάρα του Έρικ Κλάπτον πωλήθηκε έναντι 625.000 δολαρίων σε πλειστηριασμό
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια συλλεκτική κιθάρα Martin D-45 του Έρικ Κλάπτον πωλήθηκε έναντι του ποσού των 625.000 δολαρίων σε πλειστηριασμό στην Νέα Υόρκη.

Η κιθάρα εξασφάλισε την υψηλότερη τιμή ανάμεσα στα αντικείμενα που ανήκαν σε θρύλους της ροκ και βγήκαν σε πλειστηριασμό την Παρασκευή αποφέροντας συνολικά 5 εκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε η εταιρεία Julien's Auctions.

Το ακριβότερο αντικείμενο του πλειστηριασμού που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στο Hard Rock Café της Νέας Υόρκης, η ακουστική κιθάρα που χρησιμοποιήθηκε από τον Κλάπτον το 1970 κατά την πρώτη συναυλία του συγκροτήματός του Derek and The Dominos, είχε αποτιμηθεί στις 300.000 έως 500.000 δολάρια από την Julien's Auctions.

Πάντως, η τελική τιμή της παραμένει πολύ χαμηλότερη του ρεκόρ που πέτυχε η ημιακουστική κιθάρα με την οποία έπαιξε ο τραγουδιστής των Nirvana Κερτ Κομπέιν στην περίφημη συναυλία MTV Unplugged το 1993 (6 εκατομμύρια δολάρια το 2020 σε πλειστηριασμό της Julien's Auction

Θρύλος της ροκ και των blues, ο Έρικ Κλάπτον δημιούργησε πολεμική από την αρχή της πανδημίας με τις θέσεις που υιοθέτησε κατά των εμβολίων και της επιβολής περιοριστικών μέτρων.

Ανάμεσα στις άλλες κιθάρες που πωλήθηκαν, μία Gibson Explorer του 1976, που χρησιμοποιήθηκε από τους U2 (437.500 δολάρια) και μία Fender Stratocaster με την οποία έπαιξε ο Ντέιβιντ Γκίλμουρ των Pink Floyd (200.000 δολάρια).

Περί τα 1.000 αντικείμενα που έχουν περάσει από τα χέρια των Beatles, Guns N'Roses, Nirvana, Michael Jackson, Amy Winehouse, Whitney Houston, Lady Gaga, Madonna, Elvis Presley, Rolling Stones πωλήθηκαν κατά την διάρκεια του πλειστηριασμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ