ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ - Ουισκόνσιν: Αυτοκίνητο τραυμάτισε πολίτες που συμμετείχαν σε παρέλαση - Φόβοι για νεκρούς

ΗΠΑ - Ουισκόνσιν: Αυτοκίνητο τραυμάτισε πολίτες που συμμετείχαν σε παρέλαση - Φόβοι για νεκρούς

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν όχημα τύπου SUV κόκκινου χρώματος έπεσε πάνω σε ανθρώπους που συμμετείχαν σε παρέλαση ενόψει των Χριστουγέννων την Κυριακή (21/11) στην πόλη Γουκέσα, στην πολιτεία Ουισκόνσιν, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης, ο Νταν Τόμσον. Αδιευκρίνιστος ο αριθμός των θανάτων από το περιστατικό.

Ο Τόμσον είπε σε δημοσιογράφους ότι έχει αναγνωριστεί ένα πρόσωπο ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Πάντα σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας, το αυτοκίνητο ανακτήθηκε.

Δημοσιογράφος τοπικού τηλεοπτικού σταθμού ο οποίος αποτελεί μέρος του εθνικού δικτύου CBS ανέφερε πως τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην τραγωδία.

Αναφορές για νεκρούς

Λίγο αργότερα, ο αρχηγός της αστυνομίας ανέφερε πως το αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε πλήθος προκάλεσε θανάτους, ενώ 11 ενήλικοι και 12 παιδιά διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.

Υπάρχουν «νεκροί», είπε ο Τόμσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για το περιστατικό, για το οποίο οι αρχές ακόμη προσπαθούν να συγκεντρώσουν πληροφορίες.

Νωρίτερα, η εφημερίδα Milwaukee Journal Sentinel και άλλα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν πως αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε ανθρώπους που συμμετείχαν στη χριστουγεννιάτικη παρέλαση στη Γούκεσα, που απέχει σχεδόν 32 χιλιόμετρα από το Μιλγουόκι, τραυματίζοντας πολλούς.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, το SUV εικονίζεται να κινείται με ταχύτητα προς τους ανθρώπους που παρελαύνουν.

Σε δεύτερο βίντεο, αστυνομικοί εικονίζονται να πυροβολούν εναντίον του αυτοκινήτου προτού πέσει πάνω σε μπάρες που είχαν στηθεί για την παρέλαση.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 17:00 (τοπική ώρα), σύμφωνα με την Journal Sentinel.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι άκουσε τον κρότο του αυτοκινήτου καθώς έπεφτε πάνω στους ανθρώπους και κατόπιν κραυγές και ουρλιαχτά των θυμάτων.

**Τα βίντεο που ακολουθούν περιέχουν σκληρές εικόνες***

«Βρείτε καταφύγιο»

Οι αρχές στην πόλη Γουκέσα, στην πολιτεία Ουισκόνσιν, κάλεσαν τους ανθρώπους που βρίσκονται στο κέντρο της να αναζητήσουν το κοντινότερο καταφύγιο μετά τους τραυματισμούς από SUV.

Δεν είναι σαφές το γιατί δόθηκε η εντολή αυτή, που το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα. Νωρίτερα, ο αρχηγός της αστυνομίας στη Γουκέσα, ο Νταν Τόμσον, είχε αναφέρει πως το αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε συμμετέχοντες στην παρέλαση έχει ανακτηθεί, ότι ο τόπος του συμβάντος είναι πλέον ασφαλής και δεν θεωρείται πως υπάρχουν άλλες απειλές.

Το πανεπιστήμιο Κάρολ, που έχει έδρα τη Γουκέσα, ανακοίνωσε πως τέθηκε σε lockdown.

Τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με ασθενοφόρα, με περιπολικά και με αυτοκίνητα συγγενών και φίλων.

Μια γυναίκα δήλωσε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Fox6 πως το SUV χτύπησε μαθήτριες 9 ως 15 ετών, μέλη ομάδας χορού που συμμετείχε στην παρέλαση. Αρχικά επικράτησε σιωπή, κατόπιν ακούστηκαν ουρλιαχτά και κόσμος έτρεξε προς το σημείο για να προσφέρει βοήθεια, σύμφωνα με το Fox6.

Δεύτερος αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι άκουσε τον κρότο του αυτοκινήτου καθώς έπεφτε πάνω σε ανθρώπους και κατόπιν κραυγές και ουρλιαχτά των θυμάτων.

Σύμφωνα με την εκτίμηση ενός τρίτου αυτόπτη μάρτυρα, το SUV είχε αναπτύξει ταχύτητα μεταξύ 60 και 70 χιλιομέτρων την στιγμή που χτύπησε κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ