ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στο Ουισκόνσιν: Ποιος είναι ο δράστης που αιματοκύλισε τη χριστουγεννιάτικη παρέλαση

Τραγωδία στο Ουισκόνσιν: Ποιος είναι ο δράστης που αιματοκύλισε τη χριστουγεννιάτικη παρέλαση
Ο 39χρονος Ντάρελ Ε. Μπρουκς είχε εμπλακεί σε «περιστατικό διατάραξης οικιακής ειρήνης» και διέφευγε από το σημείο πριν φτάσει η αστυνομία AP Photo/Jeffrey Phelps

Αποκλείστηκε το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας πίσω από την τραγωδία στο Ουισκόνσιν των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο συλληφθείς οδηγός του κόκκινου SUV, που παρέσυρε δεκάδες ανθρώπους βάφοντας στο αίμα τη χριστουγεννιάτικη παρέλαση, αντιμετωπίζει πέντε κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές του Ουισκόνσιν. Πρόκειται για τον 39χρονο Ντάρελ Ε. Μπρουκς, ο οποίος μόλις λίγα λεπτά πριν εμβολίσει με το όχημά του το πλήθος είχε εμπλακεί σε «περιστατικό διατάραξης οικιακής ειρήνης».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο αστυνομικός διευθυντής της Γουόκεσα, Ντάνιελ Τόμσον, επιβεβαιώθηκε η ταυτότητα του δράστη και αποσαφηνίστηκε πως «δεν υπάρχει καμία ένδειξη» που να παραπέμπει σε τρομοκρατική ενέργεια.

Ο Ντάρελ Ε. Μπρουκς, φωτογραφία του οποίου είχε ήδη δώσει στη δημοσιότητα το γραφείο του Σερίφη του Μιλγουόκι, βαρύνεται με πέντε κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και το κατηγορητήριο ενδέχεται να διευρυνθεί όσο εξελίσσεται η σχετική έρευνα, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ντάνιελ Τόμσον.

Μόλις λίγα λεπτά πριν παρασύρει το πλήθος με το SUV, ο συλληφθείς είχε εμπλακεί σε «περιστατικό διατάραξης οικιακής ειρήνης» και διέφυγε από το σημείο καθώς βρίσκονταν καθ' οδόν αστυνομικές δυνάμεις.

Ο τραγικός απολογισμός των εφιαλτικών στιγμών στη χριστουγεννιάτικη παρέλαση είναι πέντε νεκροί και δεκάδες τραυματίες -ανάμεσά τους δέκα παιδιά που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Εκ των δέκα παιδιών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ στο παιδιατρικό νοσοκομείο του Μιλγουόκι, τα έξι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι ηλικίες των παιδιών είναι από 3 έως 16 ετών, όπως μεταδίδει το CNNi κατόπιν ενημέρωσης του νοσοκομείου προς τους δημοσιογράφους.

Με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε κατάσταση σοκ μπροστά στις εφιαλτικές σκηνές που διαδραματίστηκαν στην χριστουγεννιάτικη παρέλαση της Κυριακής, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, έκανε λόγο για «τρομακτική πράξη βίας» εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες που πενθούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Προσοχή, σκληρό περιεχόμενο

Μετά το μακελειό της Κυριακής, ένα ροζ καπέλο, ένα παπούτσι και διάφορες καραμέλες παρέμεναν το πρωί στον κεντρικό δρόμο της Γουόκεσα, μιας πόλης περίπου 32 χιλιόμετρα δυτικά του Μιλγουόκι.

Περίπου 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Στον δρόμο οι αστυνομικοί έχουν ζωγραφίσει δεκάδες πορτοκαλί κύκλους σημαδεύοντας τα σημεία των «αποδείξεων». Τα περισσότερα καταστήματα στο κέντρο της πόλης παρέμειναν κλειστά. Μια γυναίκα έδεσε ένα μπουκέτο με λουλούδια σε έναν στύλο, την ώρα που αστυνομικοί απέκλειαν τις διασταυρώσεις στον κεντρικό δρόμο.

Σχετικά με τον συλληφθέντα, έρευνα σε δικαστικά έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μία ανοιχτή δικαστική υπόθεση σε βάρος ενός ατόμου που ονομάζεται Ντάρελ Μπρουκς. Σύμφωνα πάντα με αυτά τα έγγραφα, το πρόσωπο αυτό κατηγορήθηκε για παρεμπόδιση αστυνομικού, μη εμφάνιση στο δικαστήριο και βιαιοπραγία. Την περασμένη εβδομάδα κατατέθηκε για λογαριασμό του εγγύηση ύψους 1.000 δολαρίων σε μετρητά.

Καθώς το κόκκινο αυτοκίνητο χτυπούσε ανθρώπους στην παρέλαση, ένας αστυνομικός πυροβόλησε εναντίον του οχήματος, σε μια προσπάθεια να το σταματήσει, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Γουόκεσα, Νταν Τόμσον. Η αστυνομία δεν πιστεύει ότι ερρίφθησαν πυρά κατά του πλήθους μέσα από το αυτοκίνητο.

Η Τζόντι Σινγκσίμε, 42χρονη νοσηλεύτρια, κατέφυγε σε ένα κατάστημα μαζί με την οικογένειά της, προτού να βγει ξανά στον δρόμο για να βοηθήσει τους τραυματίες.

«Είδα και άκουσα ανθρώπους να παρασέρνονται και αυτός ο ήχος ήταν τρελός» ανέφερε πνίγοντας τους λυγμούς της καθώς περιέγραφε πως είδε ένα μικρό αγόρι πεσμένο στον δρόμο: «Έψαξα στον λαιμό του για σφυγμό και είχε. Όμως τα μάτια του ήταν μετά βίας ανοιχτά και το πρόσωπό του, το γλυκό, αθώο πρόσωπό του ήταν μοβ. Δεν ήταν πια μαζί μας»...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ