ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Απάτη με πιστοποιητικά εμβολιασμού στο Βέλγιο - Γιατρός είχε εκδώσει 2.018 πλαστά έγγραφα

Κορωνοϊός: Απάτη με πιστοποιητικά εμβολιασμού στο Βέλγιο - Γιατρός είχε εκδώσει 2.018 πλαστά έγγραφα
Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες και για περιπτώσεις που αφορούν σε άλλους γιατρούς, για τους οποίους υπάρχουν υποψίες. AP Photo/Virginia Mayo

Μία απάτη αλά... Παλαμά Καρδίτσας με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού αποκάλυψε η υπουργός Υγείας της περιφέρειας της Βαλλονίας στο Βέλγιο

Όπως ανέφερε η υπουργός Κριστί Μορεάλ, μιλώντας στο rtbf, ένας γιατρός είχε εκδώσει 2.018 πιστοποιητικά εμβολιασμού (covid safe pass).

Διευκρίνισε ότι διαπιστώθηκε πως υπήρχαν αφενός «δυσκολίες στην κωδικοποίηση», αφετέρου ο εν λόγω γιατρός δεν προμηθευόταν δόσεις εμβολίου.

Επίσης, η υπουργός εξήγησε ότι «οι γενικοί ιατροί ή στα κέντρα εμβολιασμού έχουν πρόσβαση στο Vaccinnet (το λογισμικό για την κωδικοποίηση του εμβολιασμού) και μπορούν κωδικοποιούν άτομα που θα έπρεπε να έχουν εμβολιαστεί αλλά δεν έχουν».

Η πρόσβαση του γιατρού στο Vaccinnet έχει ανασταλεί, ενώ έχουν απενεργοποιηθεί και τα πλαστά πιστοποιητικά. Για το ζήτημα θα αποφανθεί η δικαιοσύνη. Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες και για περιπτώσεις που αφορούν σε άλλους γιατρούς, για τους οποίους υπάρχουν υποψίες.

Υπενθυμίζεται πως, τη Δευτέρα, οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές άσκησαν την πρώτη ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων αναφορικά με υπόθεση έκδοσης και χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης στη χώρα μας.

Πρόκειται για την υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας , στην οποία εμπλέκονται συνολικά 48 άτομα.

Σε βάρος τους οι εισαγγελικές αρχές, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησαν, άσκησαν ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ