ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Pfizer: Την Πέμπτη οι αποφάσεις του EMA για τη χορήγηση του εμβολίου σε παιδιά 5-11 ετών

Κορωνοϊός - Pfizer: Την Πέμπτη οι αποφάσεις του EMA για τη χορήγηση του εμβολίου σε παιδιά 5-11 ετών
Εμβολιασμός παιδιών στις ΗΠΑ AP Photo/Ted S. Warren

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή Φαρµάκων για Ανθρώπινη Χρήση συνεδριάζει εκτάκτως την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου για να συζητήσει την χρήση του εμβολίου Comirnaty των BioNTech/Pfizer κατά της Covid-19 σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών.

Υπευνθυμίζεται πως η Pfizer Inc ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως το εμβόλιό της κατά της Covid-19 προσέφερε ισχυρή μακροπρόθεσμη προστασία έναντι του κορωνοϊού σε μελέτη τελευταίου σταδίου που πραγματοποιήθηκε μεταξύ εφήβων ηλικίας από 12 έως 15 ετών.

Δύο δόσεις του εμβολίου ήταν 100% αποτελεσματικές κατά της Covid-19, όταν η αποτελεσματικότητά τους μετρήθηκε από επτά ημέρες μέχρι και πάνω από τέσσερις μήνες μετά τη δεύτερη δόση, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Τα μακροπρόθεσμα δεδομένα στηρίζουν τα αιτήματα για πλήρη έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές του εμβολίου για την αναφερθείσα ηλικιακή ομάδα στις ΗΠΑ και ολόκληρο τον κόσμο.

Οι Pfizer και BioNTech θα ζητήσουν έγκριση για μία δόση 30 μικρογραμμαρίων του εμβολίου για τα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

Το εμβόλιο είχε εγκριθεί το Μάιο από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για έκτακτη χρήση σε άτομα ηλικίας 12-15 ετών και τον Αύγουστο είχε λάβει πλήρη έγκριση για χρήση σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω.

Στα τέλη του ίδιου μήνα ακολούθησε το «πράσινο φως» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ