Συρία: Δύο άμαχοι νεκροί από αεροπορικά πλήγματα του Ισράηλ
Δύο άμαχοι έχασαν τη ζωή τους, ενώ ένας άμαχος και έξι στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στα αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσε η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ στην κεντρική Συρία, όπως μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση.
Νωρίτερα, η ίδια πηγή ανέφερε πως ενεργοποιήθηκαν συστοιχίες της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας για να αντιμετωπιστεί επίθεση του Ισραήλ στη Χομς.
Η «ισραηλινή αεροπορική επίθεση» έχει στο στόχαστρο τομείς της κεντρικής Συρίας και «η αντιαεροπορική άμυνα αντιδρά», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κανένα σχόλιο από πλευράς Ισραήλ.
Αφότου ξέσπασε το 2011 ο πόλεμος στη Συρία, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες πλήγματα, με λιγοστές εξαιρέσεις από αέρος, εναντίον θέσεων των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης και συμμάχων τους, ιρανικών και φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων, ιδίως της σιιτικής ένοπλης παράταξης Χεζμπολάχ του Λιβάνου.
Ο ισραηλινός στρατός σπανίως αναγνωρίζει δημόσια πως διεξάγει επιχειρήσεις στη Συρία· επιβεβαίωσε πάντως νωρίτερα φέτος πως έπληξε τουλάχιστον 50 στόχους στην εμπόλεμη χώρα την περασμένη χρονιά.
Οι αρχές του Ισραήλ διαμηνύουν συχνά πως δεν θα επιτρέψουν στο Ιράν, ορκισμένο εχθρό του εβραϊκού κράτους, να στήσει προγεφύρωμα στη συριακή επικράτεια.
Μεταφορά αφρικανικής σκόνης από τη Λιβύη και την Αίγυπτο - Πού θα πέσουν λασποβροχές
09:03
Θανατοποινίτης εκτελείται στη Φλόριντα - Είχε καταδικαστεί το 2008 για τον φόνο 21χρονης
08:53
Άγιον Όρος: Λεωφορείο έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι της Δάφνης - Καλά στην υγεία του ο οδηγός
08:44
Βομβαρδισμένο τοπίο η Βηρυτός από σφοδρά ισραηλινά χτυπήματα - Εκδίκηση για τον Λαριτζανί η ιρανική επίθεση με βόμβες διασποράς στο Τελ Αβίβ
08:43