ΚΟΣΜΟΣ

Ευχάριστα νέα για τον Μπάιντεν: Καλοήθης ο πολύποδας που του αφαιρέθηκε

Ευχάριστα νέα για τον Μπάιντεν: Καλοήθης ο πολύποδας που του αφαιρέθηκε
Σε μικροεπέμβαση υποβλήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος AP Photo/Susan Walsh

Καλά είναι τα νέα για την υγεία του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ο οποίος υποβλήθηκε σε αφαίρεση πολύποδα την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον γιατρό του Λευκού Οίκου, ο πολύποδας ο οποίος αφαιρέθηκε από το έντερο του προέδρου των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της κολονοσκόπησης είναι «καλοήθης», αναπτύσσεται «αργά» και «θεωρείται πως είναι προκαρκινικός», χωρίς πάντως να απαιτείται κάποια περαιτέρω ενέργεια αυτή τη στιγμή.

Ο πολύποδας που εντοπίστηκε ταυτοποιήθηκε ως «σωληνώδες αδένωμα». Είναι παρόμοιος με αυτόν που είχε αφαιρεθεί από το έντερο του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ το 2008, σύμφωνα με την επιστολή του γιατρού του, του Δρος Κέβιν Ο’ Κόνορ, που συντάχθηκε προχθές Τρίτη.

Προστίθεται πως συστήνεται παρακολούθηση της κατάστασης του κ. Μπάιντεν και ότι ο πρόεδρος θα πρέπει να υποβληθεί σε νέα κολονοσκόπηση τα επόμενα επτά ως δέκα χρόνια.

Την Παρασκευή, ο αρχηγός του κράτους μεταβίβασε προσωρινά την εξουσία στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, ενόσω υποβαλλόταν στην εξέταση. Η κυρία Χάρις έγινε έτσι η πρώτη γυναίκα που άσκησε, έστω για λίγη ώρα, την προεδρία των ΗΠΑ.

Πέρα από την κολονοσκόπηση, ο κ. Μπάιντεν υποβλήθηκε σε γενικές εξετάσεις και ο Δρ. Ο’ Κόνορ διαβεβαίωσε πως ο πρόεδρος, 79 ετών, είναι «υγιής» και απολύτως σε θέση να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Ο κ. Μπάιντεν είναι ο γηραιότερος πρόεδρος στην ιστορία της χώρας.

Η κατάσταση της υγείας του παρακολουθείται από πολλούς με έντονο ενδιαφέρον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ