ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νέο χαμηλό στη δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν, που έπεσε στο 42%

ΗΠΑ: Νέο χαμηλό στη δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν, που έπεσε στο 42%
Στο χαμηλότερο ποσοστό από την ορκωμοσία του τον Ιανουάριο, βρίσκεται η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου (AP Photo/Susan Walsh, File)

Στο χαμηλότερο ποσοστό από την ορκωμοσία του τον Ιανουάριο, βρίσκεται η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν σύμφωνα με δημοσκόπηση, με τους Αμερικανούς να απασχολεί ιδιαίτερα το ζήτημα του πληθωρισμού, και ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα με τις αυξήσεις στις τιμές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την διαδικτυακή εφημερίδα πολιτικών ειδήσεων The Hill, μόλις το 42% των συμμετεχόντων σε μία δημοσκόπηση (NPR/Marist poll) εγκρίνουν τη δουλειά του Μπάιντεν στο προεδρικό γραφείο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τα πιο σημαντικά οικονομικά ζητήματα που απασχολούν τους ψηφοφόρους είναι ο πληθωρισμός σε ποσοστό 39%, οι μισθοί σε ποσοστό 18%, η μείωση του εργατικού δυναμικού σε ποσοστό 11% οι τιμές του φυσικού αερίου, αλλά και το ποσοστό της ανεργίας, σε ποσοστό 9%.

Ποσοστό 52% των Αμερικανών δεν εγκρίνουν τους χειρισμούς του Μπάιντεν στην οικονομία, έναντι ποσοστού 42% που τους εγκρίνουν. Τον Απρίλιο, το ποσοστό αποδοχής του Αμερικανού προέδρου για την οικονομία, βρίσκονταν στο 54%.

Στη δημοσκόπηση έλαβαν μέρος 1.048 ενήλικες, ενώ αυτή πραγματοποιήθηκε από τις 16 μέχρι τις 19 Νοεμβρίου.

Το περιθώριο σφάλματος της δημοσκόπησης προσδιορίστηκε στις 4,2 ποσοστιαίες μονάδες.

Το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων τριάντα χρόνων άγγιξε ο πληθωρισμός

Μία αναφορά, που δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα μέσα στο μήνα από το υπουργείο Εργασίας, έδειξε ότι ο πληθωρισμός άγγιξε το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων τριάντα χρόνων, αυξανόμενος κατά 6,2% στο δωδεκάμηνο που συμπληρώθηκε τον Οκτώβριο.

Ο Μπάιντεν και οι Δημοκρατικοί δέχονται τα πυρά των επικριτών τους, αλλά και των Ρεπουμπλικάνων σχετικά με τις αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων και της βενζίνης, ειδικότερα κατά την περίοδο αυτή που πλησιάζουν οι διακοπές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους.

Η αμερικανική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με τη ζήτηση προϊόντων από τους καταναλωτές, την οποία οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν.

Η κυβέρνηση προσπάθησε να εξαλείψει την αύξηση στις τιμές της βενζίνης μέσω της διάθεσης πενήντα εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου από τα εθνικά αποθέματα των ΗΠΑ.

Ωστόσο, ειδικοί στο χώρο της ενέργειας δηλώνουν ότι δεν είναι ξεκάθαρο πως η κίνηση αυτή θα επηρεάσει άμεσα τις τιμές στα πρατήρια καυσίμων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ