ΚΟΣΜΟΣ

Πιστοποιητικό Εμβολιασμού: Ισχύ για εννέα μήνες και με προϋπόθεση την τρίτη δόση προτείνει η ΕΕ

Πιστοποιητικό Εμβολιασμού: Ισχύ για εννέα μήνες και με προϋπόθεση την τρίτη δόση προτείνει η ΕΕ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καθώς η Ευρώπη βρίσκεται στη δίνη του τέταρτου κύματος, έχοντας γίνει ξανά το επίκεντρο της πανδημίας, και με τις προβλέψεις των ειδικών να είναι δυσοίωνες, η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρά σε αναθεώρηση των συστάσεων για τα ταξίδια που γίνονται εντός των χωρών μελών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προτείνει χρονικό όριο εννέα μηνών της ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού για τις ταξιδιωτικές μετακινήσεις εντός του ευρωπαϊκού μπλοκ, καθώς και την προτεραιοποίηση των εμβολιασμένων ταξιδιωτών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg, ο εμβολιασμός με τρίτη αναμνηστική δόση θα απαιτείται μετά την παρέλευση των εννέα μηνών από τον αρχικό πλήρη εμβολιασμό.

Η ΕΕ θα συστήσει επίσης στις χώρες μέλη να συνεχίσουν να δέχονται όλους τους ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί με εμβόλια που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα προτείνει στις ευρωπαϊκές χώρες να ανοίξουν από τις 10 Ιανουαρίου σε όλους όσοι έχουν εμβολιαστεί με εμβόλια που έχει εγκρίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μετέδωσε το Bloomberg επικαλούμενο περιεχόμενο εγγράφου που έφθασε εις γνώση του.

Επιπλέον εξαιτίας της αύξηση των κρουσμάτων, η ΕΕ εξετάζει την κατάργηση από 1ης Μαρτίου της λεγόμενης «λευκής λίστας», δηλαδή του καταλόγου των χωρών από όπου μπορούν να εισέρχονται στην ομάδα των 27 κρατών ταξιδιώτες ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής τους κατάστασης. Από εκείνη την ημερομηνία και μετά μόνο οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες θα μπορούν να μπαίνουν στις χώρες της ΕΕ.

Οι νέοι κανόνες πρόκειται επίσης να επιτρέψουν στα παιδιά ηλικιών από έξι έως 17 ετών να ταξιδεύουν με αρνητικό μοριακό τεστ λίγο πριν την απογείωση έστω και χωρίς εμβολιασμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ