Κορωνοϊός - Γερμανία: Νέο ρεκόρ ημερήσιων θανάτων και νέα παρέμβαση Μέρκελ
Το τραγικό ορόσημο των 100.000 θανάτων από κορωνοϊό ξεπέρασε την Παρασκευή η Γερμανία καθώς ακόμη 357 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα στους 100.476 νεκρούς μέχρι σήμερα, κατά την ίδια πηγή.
Η πανδημία βρίσκεται σε πλήρη έξαρση με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 να αυξάνονται κατά 76.414 τις προηγούμενες 24 ώρες, αριθμό άνευ προηγουμένου για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, φθάνοντας τα 5.650.170, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, τον επίσημο φορέα επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.
Η αναζωπύρωση της πανδημίας φέρνει, προτού καν αναλάβει, σε δύσκολη θέση τον νέο κυβερνητικό συνασπισμό, που παίρνει το τιμόνι της χώρας τον Δεκέμβριο.
Την ίδια ώρα, η υπηρεσιακή Καγκελάριος 'Ανγκελα Μέρκελ,
της οποίας το χθεσινό αίτημα για επιβολή lockdown απορρίφθηκε, με νέα σημερινή της παρέμβαση, προέτρεψε την νέα κυβέρνηση να λάβει γρήγορα και αποφασιστικά μέτρα.
Η Μέρκελ - η οποία αποχωρεί από την Καγκελαρία τον επόμενο μήνα- δήλωσε ότι κάθε μέρα μετράει και απηύθηνε έκκληση προς τη νέα κυβέρνηση της Γερμανία να επιβάλει περισσότερους περιορισμούς.
Συνελήφθη 51χρονος για διάρρηξη ΑΤΜ στο Περιστέρι - Πάνω από 80.000 ευρώ η λεία του
19:28
Παρουσία Τραμπ η κλήρωση για το Μουντιάλ του 2026 - Του απονεμήθηκε βραβείο ειρήνης (vid)
19:18
Στα «άκρα» κυβέρνηση και αγρότες μετά τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη - Κλιμάκωση στα μπλόκα
19:10
Ο πρέσβης των ΗΠΑ Τσαρλς Κούσνερ ζήτησε να δει τον Σαρκοζί στη φυλακή αποκαλύπτει το Reuters
19:09