ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Γερμανία: Νέο ρεκόρ ημερήσιων θανάτων και νέα παρέμβαση Μέρκελ

Κορωνοϊός - Γερμανία: Νέο ρεκόρ ημερήσιων θανάτων και νέα παρέμβαση Μέρκελ
Η πανδημία βρίσκεται σε πλήρη έξαρση στη Γερμανία. AP Photo/Michael Probst, File

Το τραγικό ορόσημο των 100.000 θανάτων από κορωνοϊό ξεπέρασε την Παρασκευή η Γερμανία καθώς ακόμη 357 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα στους 100.476 νεκρούς μέχρι σήμερα, κατά την ίδια πηγή.

Η πανδημία βρίσκεται σε πλήρη έξαρση με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 να αυξάνονται κατά 76.414 τις προηγούμενες 24 ώρες, αριθμό άνευ προηγουμένου για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, φθάνοντας τα 5.650.170, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, τον επίσημο φορέα επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Η αναζωπύρωση της πανδημίας φέρνει, προτού καν αναλάβει, σε δύσκολη θέση τον νέο κυβερνητικό συνασπισμό, που παίρνει το τιμόνι της χώρας τον Δεκέμβριο.

Την ίδια ώρα, η υπηρεσιακή Καγκελάριος 'Ανγκελα Μέρκελ,

της οποίας το χθεσινό αίτημα για επιβολή lockdown απορρίφθηκε, με νέα σημερινή της παρέμβαση, προέτρεψε την νέα κυβέρνηση να λάβει γρήγορα και αποφασιστικά μέτρα.

Η Μέρκελ - η οποία αποχωρεί από την Καγκελαρία τον επόμενο μήνα- δήλωσε ότι κάθε μέρα μετράει και απηύθηνε έκκληση προς τη νέα κυβέρνηση της Γερμανία να επιβάλει περισσότερους περιορισμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ