ΚΟΣΜΟΣ

Χάος στο μετρό της Κωνσταντινούπολης - Άνδρας απειλούσε γυναίκες με μαχαίρι

Χάος στο μετρό της Κωνσταντινούπολης - Άνδρας απειλούσε γυναίκες με μαχαίρι
Ο δράστης είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για 20 εγκλήματα Screengrab

Χάος επικράτησε το πρωί της Τετάρτης στο μετρό της Κωνσταντινούπολης, όταν ένας άνδρας απειλούσε δύο γυναίκες με μαχαίρι.

Οι εικόνες από το περιστατικό κάνουν το γύρο του διαδίκτυο και φέρουν στη δημοσιότητα την βία κατά των γυναικών.

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη.

Στις εικόνες που μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα φαίνεται πως διαπληκτίζεται αρχικά με μια γυναίκα, απειλώντας την με ένα κουζινομάχαιρο.

Στο περιστατικό επενέβη μια δεύτερη γυναίκα και προσπαθεί να τον απωθήσει και εκείνος την απειλεί πως θα της «κόψει το πρόσωπο».

Το Αστυνομικό Τμήμα της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι ο ίδιος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για 20 εγκλήματα.

Στην κατάθεσή του, υποστήριξε ότι έβγαλε το μαχαίρι για να «προστατέψει τον εαυτό του» και «να αποφύγει τον ξυλοδαρμό ή το λιντσάρισμα». Είπε ότι είχε «προειδοποιήσει» την πρώτη γυναίκα «να φορέσει τη μάσκα της με τον σωστό τρόπο» και ότι «ίσως να της μίλησε λίγο άγρια».

«Εκείνη είπε: "Δεν μπορώ να βάλω [τη μάσκα] στη μύτη μου. Έχω έναν τραυματισμό εκεί". Μαλώσαμε και μπορεί να παραφέρθηκα λίγο. Όταν μεσολάβησαν οι άλλοι, έχασα την ψυχραιμία μου. Δεν θυμάμαι πολλά», είπε.

Η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι και τον συνέλαβε με την κατηγορία της απειλής χρήσης όπλου, της απόπειρας τραυματισμού και της πρόκλησης φόνου και πανικού σε δημόσιο χώρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ