ΚΟΣΜΟΣ

Κόσοβο: Επίθεση κατά σχολικού λεωφορείου - Νεκροί δύο μαθητές και ο οδηγός

Κόσοβο: Επίθεση κατά σχολικού λεωφορείου - Νεκροί δύο μαθητές και ο οδηγός
Συγγενείς των παιδιών συγκεντρώθηκαν στα επείγοντα του νοσοκομείου όπου διακομίστηκαν οι μαθητές AP Photo

Άνδρας οπλισμένος με αυτόματο τουφέκι εφόδου άνοιξε πυρ το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο του Κοσόβου εναντίον λεωφορείου που μετέφερε μαθητές, σκοτώνοντας ένα αγόρι και ένα κορίτσι, καθώς και τον οδηγό.

Άλλος ένας μαθητής, ηλικίας 14 ετών, τραυματίστηκε, πάντως η κατάστασή του είναι σταθερή, όπως ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTK ο Σκεντέρ Ντρέσαϊ, επικεφαλής νοσοκομείου κοντά στον τόπο όπου διαπράχθηκε η επίθεση.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης φόραγε μπαλακλάβα και ήταν οπλισμένος με AK-47. Τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα επί του παρόντος.

Το λεωφορείο ήταν γεμάτο μαθητές που επέστρεφαν στο σπίτι τους από το σχολείο, είπε στο RTK ο κοινοτάρχης του χωριού Γκλότζαν, Μουστάφα Σελμάνι.

Η πρόεδρος του Κοσόβου, Βιόσα Οσμάνι, καταδίκασε την επίθεση και κάλεσε την αστυνομία να βρει και να συλλάβει τον δράστη ή τους δράστες το ταχύτερο και να τον ή τους οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Έκανε λόγο για «πλήγμα στην ασφάλεια και τη δημόσια τάξη» σε ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Facebook.

«Πιστεύουμε ότι ο δράστης ήταν ένας και κάνουμε το παν για να εξακριβώσουμε τι συνέβη και να τον βρούμε», δήλωσε ο υποδιοικητής του αστυνομικού τμήματος στην Πέγια, ο Βετόν Ελσάνι, στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η επίθεση διαπράχθηκε κάπου 90 χιλιόμετρα νότια της Πρίστινας.

Πηγή προσκείμενη στην αστυνομία που μίλησε στο Reuters υπό τον όρο να μην κατονομαστεί δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η επίθεση αποτελούσε τρομοκρατική ενέργεια.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης του Κοσόβου, η επίθεση ενδέχεται να συνδέεται με τον υπόκοσμο και τη διένεξη μεταξύ δύο εταιρειών που διαθέτουν λεωφορεία. Η πληροφορία δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί από επίσημες ή άλλες πηγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ