ΚΟΣΜΟΣ

Μετάλλαξη Όμικρον: Μετά το Ισραήλ, και η Ιαπωνία κλείνει τα σύνορά της σε όλους τους ξένους

Μετάλλαξη Όμικρον: Μετά το Ισραήλ, και η Ιαπωνία κλείνει τα σύνορά της σε όλους τους ξένους
Σαφή δεδομένα ως προς τη δυναμική μετάδοσης, επαναλοίμωξης καθώς και διαφυγής της προστασίας των εμβολίων από τη μετάλλαξη Όμικρον αναμένονται εντός των επομένων τεσσάρων εβδομάδων. AP Photo/Eugene Hoshiko

Η δεύτερη χώρα, μετά το Ισραήλ, που αποφασίζει να κλείσει εντελώς τα σύνορά της σε όλους τους μη ντόπιους ταξιδιώτες γίνεται η Ιαπωνία, προκειμένου να αντιμετωπίσει την παγκόσμια προέλευση της μετάλλαξης Όμικρον

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Φουμίο Κισίντα, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα σε όλους τους ξένους επισκέπτες από αύριο Τρίτη 30ή Νοεμβρίου, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορωνοϊού στο αρχιπέλαγος.

Οι Ιάπωνες οι οποίοι επιστρέφουν από κράτη όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα της παραλλαγής αυτής θα μπορούν να μπουν στη χώρα, αλλά θα είναι υποχρεωμένοι να τίθενται σε καραντίνα σε εγκαταστάσεις που θα τους υποδεικνύονται, πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Την απαγόρευση της εισόδου για 14 ημέρες στην επικράτεια σε όλους τους αλλοδαπούς ανεξαιρέτως, για να αποτραπεί η εξάπλωση στη χώρα της νέας παραλλαγής Όμικρον του SARS-CoV-2 ανακοίνωσε το Σάββατο και το Ισραήλ, δια στόματος του πρωθυπουργού του, Ναφτάλι Μπένετ.

Οι ισραηλινοί πολίτες που θα επιστρέφουν στο εξής στη χώρα, ακόμη και αυτοί που είναι εμβολιασμένοι, θα είναι υποχρεωμένοι να τίθενται σε καραντίνα.

Οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις των ξένων πολιτών έρχονται την ώρα που ακόμη δεν υπάρχουν πλήρη επιστημονικά δεδομένα για το πόσο πραγματικά επικίνδυνο είναι το νέο στέλεχος.

Η νέα παραλλαγή, που έχει οδηγήσει σε παγκόσμιο συναγερμό, βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» της επιστημονικής κοινότητας και σαφή δεδομένα ως προς τη δυναμική μετάδοσης, επαναλοίμωξης καθώς και διαφυγής της προστασίας των εμβολίων, αναμένονται εντός των επομένων τεσσάρων εβδομάδων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ