ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Πιο αυστηρά μέτρα από αύριο στη Βρετανία - Μάσκες σε ΜΜΜ και καταστήματα

Κορωνοϊός: Πιο αυστηρά μέτρα από αύριο στη Βρετανία - Μάσκες σε ΜΜΜ και καταστήματα
Η Βρετανία κατέγραψε την Κυριακη το τρίτο κρούσμα της νέας παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού ενώ ακόμη 51 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19. AP Photo/Frank Augstein

Νέα μέτρα, εν μέσω του τέταρτου κύματος πανδημίας αλλά και της εντεινόμενης ανησυχίας για τη μετάλλαξη Όμικρον τίθενται σε ισχύ από αύριο, Τρίτη, στη Βρετανία

Στο εξής η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε καταστήματα και μέσα μεταφοράς, ενώ στα σχολεία, ορισμένοι μαθητές θα πρέπει επίσης να φορούν μάσκα όταν βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους.

Επιπλέον, από την 30ή Νοεμβρίου, όλοι οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε τεστ PCR, ανεξαρτήτως του εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι.

Η Βρετανία κατέγραψε την Κυριακη το τρίτο κρούσμα της νέας παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασφάλειας της Υγείας προσθέτοντας ότι το πρόσωπο που έχει μολυνθεί δεν βρίσκεται πλέον στη χώρα και συνδέεται με ταξίδι στη νότια Αφρική.

Η Υπηρεσία είπε ακόμη ότι όσο βρισκόταν στη χώρα το πρόσωπο αυτό ήταν στο Γουεστμίνστερ του κεντρικού Λονδίνου.

Οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας ανακοίνωσαν χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 37.681 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 51 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε 144.775 ανθρώπους επί συνόλου 10.146.915 μολύνσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο απολογισμός των θυμάτων περιλαμβάνει μόνο όσους απεβίωσαν σε χρονικό διάστημα 28 ημερών αφότου διαγνώστηκε πως μολύνθηκαν από τον ιό.

Tο 88% των πολιτών ηλικίας άνω των 12 ετών έχει λάβει πρώτη δόση εμβολίου για την COVID-19 και πάνω από το 80% έχει εμβολιαστεί πλήρως. Συνεχίζεται η χορήγηση αναμνηστικών δόσεων, που ξεπέρασε το 30% του πληθυσμού-στόχου.

Εν μέσω της εντεινόμενης ανησυχίας σε διεθνές επίπεδο για την παραλλαγή Όμικρον του νέου κορονοϊού, που εξαπλώνεται, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε εξάλλου χθες νέα μέτρα, που θα τεθούν σε ισχύ αύριο Τρίτη.

Στο εξής η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε καταστήματα και μέσα μεταφοράς, ενώ στα σχολεία, ορισμένοι μαθητές θα πρέπει επίσης να φορούν μάσκα όταν βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους. Από την 30ή Νοεμβρίου, όλοι οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε τεστ PCR, ανεξαρτήτως του εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι.

Έκτακτη συνεδρίαση G7 με πρωτοβουλία της Βρετανίας

Η Βρετανία ανακοίνωσε απόψε ότι θα συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Υγείας της G7 αύριο Δευτέρα για να συζητηθούν οι εξελίξεις γύρω από τη νέα παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού SARS-CoV-2.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ