ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός- Νέα Ζηλανδία: Χαλάρωση των μέτρων παρά την μετάλλαξη Όμικρον

Κορωνοϊός- Νέα Ζηλανδία: Χαλάρωση των μέτρων παρά την μετάλλαξη Όμικρον
Η χώρα προσανατολίζεται σε νέο σύστημα που έχει ως στόχο της συνύπαρξη με το Covid 19 AP Photo /Nick Perry

Η Νέα Ζηλανδία χαλαρώνει τα μέτρα κατά του κορωνοϊού αυτή την εβδομάδα, παρά την παγκόσμια ανησυχία για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον.

Η χώρα προσανατολίζεται σε νέο σύστημα που έχει ως στόχο της συνύπαρξη με το Covid 19.

«Δεν υπάρχουν νέα περιστατικά της παραλλαγής Όμικρον στη Νέα Ζηλανδία στη φάση αυτή, αλλά η εξελισσόμενη παγκόσμια κατάσταση δείχνει γιατί χρειάζεται μία προσεκτική προσέγγιση στα σύνορα», δήλωσε η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν.

«Η Όμικρον υπενθυμίζει ότι ο κίνδυνος είναι ακόμα υπαρκτός στα σύνορά μας», τόνισε η Άρντερν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Νέα Ζηλανδία εφαρμόζει μερικούς από τους πιο σκληρούς σε παγκόσμιο επίπεδο ελέγχους στα σύνορά της και σχεδιάζει να κρατήσει κλειστά τα σύνορά της για τους περισσότερους ξένους ταξιδιώτες από το εξωτερικό για περαιτέρω χρονικό διάστημα πέντε μηνών.

Η Άρντερν δήλωσε ότι πρέπει να συγκεντρωθούν πολλές αποδείξεις, προκειμένου να καταγραφούν οι επιπτώσεις της παραλλαγής Όμικρον.

«Μπορεί να επηρεάσει τα εμβόλια μας, αλλά μπορεί και όχι. Μπορεί να έχει πιο σοβαρά συμπτώματα ή μπορεί να είναι πιο ήπια από τη Δέλτα…, απλά δεν γνωρίζουμε», δήλωσε η Άρντερν.

Ο Γενικός Διευθυντής Υγείας της Νέας Ζηλανδίας Άσλεϊ Μπλούμφιλντ δήλωσε ότι οι αρχές διερευνούν αν χρειάζεται να γίνουν περισσότερα στα σύνορα προκειμένου να κρατηθεί μακριά η Όμικρον.

«Πραγματικά προσπαθούμε να κρατήσουμε μακριά (την Όμικρον) ενώ μαθαίνουμε περισσότερα για αυτή», δήλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Κλείνουν τα σύνορα Ιαπωνία και Ισραήλ

Η δεύτερη χώρα, μετά το Ισραήλ, που αποφασίζει να κλείσει εντελώς τα σύνορά της σε όλους τους μη ντόπιους ταξιδιώτες γίνεται η Ιαπωνία, προκειμένου να αντιμετωπίσει την παγκόσμια προέλευση της μετάλλαξης Όμικρον.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Φουμίο Κισίντα, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα σε όλους τους ξένους επισκέπτες από αύριο Τρίτη 30ή Νοεμβρίου, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορωνοϊού στο αρχιπέλαγος.

Οι Ιάπωνες οι οποίοι επιστρέφουν από κράτη όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα της παραλλαγής αυτής θα μπορούν να μπουν στη χώρα, αλλά θα είναι υποχρεωμένοι να τίθενται σε καραντίνα σε εγκαταστάσεις που θα τους υποδεικνύονται, πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Την απαγόρευση της εισόδου για 14 ημέρες στην επικράτεια σε όλους τους αλλοδαπούς ανεξαιρέτως, για να αποτραπεί η εξάπλωση στη χώρα της νέας παραλλαγής Όμικρον του SARS-CoV-2 ανακοίνωσε το Σάββατο και το Ισραήλ, δια στόματος του πρωθυπουργού του, Ναφτάλι Μπένετ.

Οι ισραηλινοί πολίτες που θα επιστρέφουν στο εξής στη χώρα, ακόμη και αυτοί που είναι εμβολιασμένοι, θα είναι υποχρεωμένοι να τίθενται σε καραντίνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ