Κορωνοϊός - Αυστραλία: Η χώρα απέκτησε το πρώτο δικό της mRNA εμβόλιο
Αυστραλοί επιστήμονες ανέπτυξαν το πρώτο mRNA εμβόλιο της χώρας, το οποίο ελπίζουν ότι μπορεί να προσαρμοστεί κατάλληλα, ώστε να προστατεύει από νέες παραλλαγές του κορωνοϊού όπως η Όμικρον.
Είναι η πρώτη φορά που η Αυστραλία αναπτύσσει ένα εμβόλιο νέας τεχνολογίας mRNA.
Το εμβόλιο, το οποίο δημιουργήθηκε μέσα σε πέντε μήνες από ερευνητές του Πανεπιστημίου Μόνας της Μελβούρνης, της αυστραλιανής φαρμακευτικής εταιρείας IDT Australia και του Ινστιτούτου Ντόχερτι, βρίσκεται σε φάση κλινικών δοκιμών και εγκρίσεων.
Τα πρώτα αποτελέσματα των μελετών αναμένονται εντός του 2022, αλλά πιθανότατα θα χρειαστούν χρόνια εωσότου το εμβόλιο χρησιμοποιηθεί ευρέως, καθώς θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν τρεις φάσεις κλινικών δοκιμών του και να δοθεί άδεια κυκλοφορίας του από τις ρυθμιστικές - εποπτικές αρχές.
Ο καθηγητής φαρμακευτικής βιολογίας Κόλιν Πούτον του Πανεπιστημίου Μόνας δήλωσε, σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian, ότι το νέο εμβόλιο είναι διαφορετικό από τα υπάρχοντα εμβόλια Covid 19, καθώς χρησιμοποιεί μικρότερο μέρος της πρωτεΐνης ακίδας του ιού για να προκαλέσει ανοσοποίηση.
Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας με επιχορήγηση 17.500 ευρώ: Πώς θα υποβάλετε αίτηση
01:00
Σε λειτουργία τέθηκε το υποσύστημα Εργοσήμου ΟΓΑ μέσω e-ΕΦΚΑ - Ποιες οι νέες δυνατότητες
00:30
Περισσότεροι από 1700 Αφρικανοί πολεμούν για την Ρωσία στα μέτωπα της Ουκρανίας
23:59
ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στις 27 Φεβρουαρίου και 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου
23:49