ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Λεωφορεία σχηματίζουν «ασπίδα» πάνω σε γέφυρα για να σώσουν μοτοσυκλετιστές από τον άνεμο

Τουρκία: Λεωφορεία σχηματίζουν «ασπίδα» πάνω σε γέφυρα για να σώσουν μοτοσυκλετιστές από τον άνεμο
Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη φονική κακοκαιρία. Screen Grab/YouTube

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας ξένος πολίτης, έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν τη Δευτέρα μετά από σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν τη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας την Κωνσταντινούπολη και τις γύρω περιοχές.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να είναι προσεκτικοί, μπροστά στον κίνδυνο ανάλογων ατυχημάτων, με την «πτώση δέντρων και δοκαριών», που προκαλούν άνεμοι η ταχύτητα των οποίων φθάνει τα 130 χιλιόμετρα την ώρα.

Σε άλλες εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης φαίνεται μια στέγη και ένα τμήμα ενός μπαλκονιού να έχουν παρασυρθεί από τους ισχυρούς ανέμους, όπως και φορτηγά να έχουν ανατραπεί σε μία λεωφόρο κοντά στην Κωνσταντινούπολη.

Χαρακτηριστικό της φονικής κακοκαιρίας είναι ένα βίντεο που κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου και δείχνει δύο λεωφορεία να έχουν δημιουργήσει ένα τείχος προστασίας σε οδηγούς μοτοσυκλετών που φαίνεται να παρασέρνονται από τον δυνατό άνεμο.

Τα λεωφορεία έχουν ανάψει τα αλάρμ και κινούνται με την ίδια ταχύτητα προκειμένου να βοηθήσουν τους δικυκλιστές να περάσουν με ασφάλεια τη γέφυρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ