ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊος-Γερμανία: Πλήρως εμβολιασμένοι βρέθηκαν θετικοί στη μετάλλαξη Όμικρον

Κορωνοϊος-Γερμανία: Πλήρως εμβολιασμένοι βρέθηκαν θετικοί στη μετάλλαξη Όμικρον
Παγκόσμια ανησυχία για την μετάλλαξη Όμικρον AP Photo/Charles Krupa

Θετικοί στην παραλλαγή Όμικρον βρέθηκαν τέσσερις άνθρωποι στη νότια Γερμανία παρά το γεγονός ότι ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.

Όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές του κρατιδίου της Βάδης- Βιρτεμβέργης τρεις από τους ασθενείς είχαν επιστρέψει από επαγγελματικό ταξίδι στη Νότια Αφρική στις 26 και 27 Νοεμβρίου και ο τέταρτος είναι μέλος της οικογένειας του ενός, πρόσθεσαν.

«Και οι τέσσερις είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Η ανάλυση που έγινε από την κρατική υπηρεσία υγείας επιβεβαίωσε ότι όλοι τους έχουν μολυνθεί από το νέο στέλεχος ανησυχίας», επεσήμαναν οι υγειονομικές αρχές, προσθέτοντας ότι και οι τέσσερις εμφανίζουν ήπια συμπτώματα και έχουν μπει σε καραντίνα.

Καθώς κρούσματα της νέας μετάλλαξης καταγράφονται πλέον από την Ευρώπη έως το Χονγκ Κονγκ και την Ιαπωνία, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καλεί όλες τις χώρες να επιδείξουν ψυχραιμία και να λάβουν «λογικά και ανάλογα του κινδύνου» μέτρα, ζητώντας ουσιαστικά να μην καταφύγουν σε κινήσεις πανικού.

«Η παγκόσμια απόκριση πρέπει να είναι ήρεμη, συντονισμένη και συνεκτική» τόνισε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε ενημέρωση των χωρών-μελών για τα μέχρι στιγμής δεδομένα σχετικά με την παραλλαγή Όμικρον στην έδρα του Οργανισμού στη Γενεύη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ