Μακρόν κατά Μπόρις Τζόνσον: Τον χαρακτήρισε «κλόουν» σε ιδιωτική συζήτηση
Το παρασκήνιο των συζητήσεων και των αιχμηρών σχολίων του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με τον πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, αποκαλύπει γαλλικό περιοδικό.
Το γαλλικό περιοδικό «Le Canard Enchaîné» ισχυρίζεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν χρησιμοποίησε υποτιμητική γλώσσα παραπονούμενος για τη συμπεριφορά του Μπόρις Τζόνσον μετά το τραγικό δυστύχημα με μετανάστες στο Κανάλι της Μάγχης.
Σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα που επικαλείται η βρετανική Guardian, ο Εμανουέλ Μακρόν φέρεται να χαρακτήρισε τον Μπόρις Τζόνσον «κλόουν» κατά τη διάρκεια ιδιωτικών συζητήσεων με συμβούλους, ενώ ανέφερε πως ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε «χυδαία συμπεριφορά».
Όπως αναφέρεται, ο Μακρόν τόνισε σε άτομα του στενού του κύκλου ότι ο πρωθυπουργός απολογήθηκε ιδιωτικά για το ότι μετέτρεψε την Γαλλία σε αποδιοπομπαίο τράγο για ζητήματα που αφορούν τις μικρές βάρκες στη Μάγχη για το θέμα της αλιείας και τον αποκαλούμενο «πόλεμο των λουκάνικων», αλλά είπε στον πρόεδρο ότι έπρεπε να το κάνει αυτό για χάρη της βρετανικής κοινής γνώμης.
Μάλιστα, ο Μακρόν φέρεται να είπε για τον βρετανό πρωθυπουργό: «Ιδιωτικά ζητά συγγνώμη που φέρεται έτσι, αλλά παραδέχεται ότι το κάνει ως απάντηση στην βρετανική κοινή γνώμη».
«Είναι πάντα το ίδιο τσίρκο»
Το δημοσίευμα, συνεχίζει, λέγοντας ότι ο Μακρόν είπε στη συνέχεια σε συνεργάτες του: «Είναι πολύ θλιβερό να βλέπεις μία σπουδαία χώρα, με την οποία θα μπορούσαμε να κάνουμε τόσα πολλά πράγματα, να καθοδηγείται από έναν κλόουν».
Ο Μακρόν παρουσιάζεται οργισμένος με τον Βρετανό πρωθυπουργό μετά την τραγωδία με τους 27 νεκρούς μετανάστες στα στενά της Μάγχης και, κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην Κροατία την επόμενη ημέρα του ναυαγίου, φέρεται να είπε στους συμβούλους του: «Ο Τζόνσον μου μιλά προσγειωμένα, όλα φαίνονται εντάξει και μετά «μας την φέρνει» με άκομψο τρόπο. Είναι πάντα το ίδιο τσίρκο».
Σενάρια, βραβεία, έργα τέχνης: Στο σφυρί αντικείμενα από τα «Φιλαράκια» που ανήκαν στον Μάθιου Πέρι
23:59
Συρία: Η Δαμασκός ανακοινώνει ότι εξάρθρωσε έναν πυρήνα που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ
23:53
Ν. Αφρική: Αναζητούνται 82 άτομα που επέβαιναν στο ίδιο αεροσκάφος με γυναίκα που πέθανε από χανταϊό
23:46
Εκτέλεση 21χρονου στην Κρήτη: Επανειλημμένα είχε απειλήσει ο 54χρονος το θύμα – Η στιγμή των πυροβολισμών (pics&vid)
23:35