ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Ιταλία: Ξεκινά τον Δεκέμβριο ο εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών

Κορωνοϊός - Ιταλία: Ξεκινά τον Δεκέμβριο ο εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών
Στόχος είναι να εμβολιαστεί το 50% μέχρι το 70% των παδιών ηλικίας 5-11 ετών στην Ιταλία AP Photo / Ted S. Warren

«Πράσινο φως» για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών, έδωσε ο Ιταλικός Οργανισμός Φαρμάκου και όπως ορίστηκε, αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο Δεκέμβριο, σε ειδικά εμβολιαστικά κέντρα.

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών κατά του κορωνοϊού πρόκειται να ξεκινήσει συγκεκριμένα στις 16 Δεκεμβρίου.

Οι δόσεις που αναμένεται να σταλούν στην Ιταλία, σε μια πρώτη φάση, είναι 1,5 εκατομμύριο, ενώ τον Ιανουάριο θα πραγματοποιηθεί νέα αποστολή. Αρχικά, ως ημερομηνία έναρξης της νέας εμβολιαστικής εκστρατείας είχε οριστεί η 23η Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με νέα εκτίμηση, τα παιδιά της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας στην Ιταλία είναι 3,6 εκατομμύρια, και ο στόχος που έχει τεθεί είναι να προστατευθεί με τον εμβολιασμό από το 50% μέχρι το 70% του συνόλου.

Οι διάφορες περιφέρειες της χώρας ετοιμάζονται να δημιουργήσουν ειδικά εμβολιαστικά κέντρα, αφιερωμένα μόνον στους πολίτες μικρότερης ηλικίας. Στην ευρύτερη περιφέρεια της Ρώμης, αναμένεται να λειτουργήσουν σύντομα 78 νέα κέντρα εμβολιασμού, μόνον για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ