ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Έφτασε και στις νήσους Κουκ των μόλις 17.000 κατοίκων

Κορωνοϊός: Έφτασε και στις νήσους Κουκ των μόλις 17.000 κατοίκων
Η περιοχή των 17.000 κατοίκων είχε γλιτώσει μέχρι σήμερα από την πανδημία της COVID-19 AP/Luca Bruno

Το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού, δυο χρονιά μετά την εμφάνισή του, ανακοινώθηκε και στις νήσους Κουκ του Ειρηνικού Ωκεανού.

Η περιοχή των 17.000 κατοίκων είχε γλιτώσει μέχρι σήμερα από την πανδημία της COVID-19, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός τους, Μαρκ Μπράουν.

Ένα αγοράκι 10 ετών εξετάστηκε και διαγνώσθηκε θετικό στον νέο κορωνοϊό ενώ βρισκόταν σε καραντίνα μαζί με την οικογένειά του μετά την επιστροφή τους από το εξωτερικό.

Οι Νήσοι Κουκ απομονώθηκαν εντελώς από τον υπόλοιπο κόσμο όταν ξέσπασε η πανδημία του νέου κορωνοϊού. Ωστόσο οι πολίτες τους που είχαν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό μπορούν να επιστρέψουν στον τόπο τους με κάποιες σπάνιες ειδικές πτήσεις που γίνονται από τη Νέα Ζηλανδία. Αυτοί υποχρεούνται να παραμείνουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες μετά την άφιξή τους και να υποβληθούν σε πολλά τεστ.

Το αρχιπέλαγος αυτό είναι μια από τις χώρες του κόσμου στις οποίες το ποσοστό εμβολιασμού κατά της COVID-19 είναι από τα πιο υψηλά: το 96% των κατοίκων του άνω των 12 ετών έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις εμβολίου κατά της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

Οι Νήσοι Κουκ προτίθενται να ξανανοίξουν τα σύνορά τους στη Νέα Ζηλανδία, χωρίς καραντίνα, από τις 14 Ιανουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ