ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός-Ινδία: Τρίτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον στη χώρα

Κορωνοϊός-Ινδία: Τρίτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον στη χώρα
Σχεδόν το 84% του πληθυσμού της Ινδίας έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση AP Photo/Ajit Solanki

Την εμφάνισή της και στην Ινδία κάνει η παραλλαγή Όμικρον.Η Ινδία κατέγραψε σήμερα το τρίτο κρούσμα όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικούς αξιωματούχους, την ώρα που το σύνολο των κρουσμάτων Covid-19 στη χώρα αγγίζει το ορόσημο των 35 εκατομμυρίων.

Αξιωματούχοι στο δυτικό κρατίδιο Γκουτζαράτ δήλωσαν πως ο ασθενής, που διαγνώστηκε θετικός στην Όμικρον, ήταν ένας 72χρονος άνδρας, ινδικής καταγωγής, που έζησε στη Ζιμπάμπουε για δεκαετίες και επέστρεψε στην Ινδία στις 28 Νοεμβρίου.

Η Ινδία ανακοίνωσε 8.603 νέα κρούσματα Covid-19 σήμερα, με το σύνολο των μολύνσεων να ανέρχεται πλέον σε 34,62 εκατομμύρια. Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 415, στους 470.530.

Τον περασμένο μήνα, ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ζήτησε από αξιωματούχους να επικεντρωθούν στις χώρες που θεωρούνται κινδύνου, αφότου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε πως η νέα παραλλαγή είναι «ανησυχίας».

Η Ινδία αναμένει η παραλλαγή Όμικρον να προκαλεί λιγότερο σοβαρή ασθένεια, λόγω της αύξησης των ποσοστών εμβολιασμού και την προηγούμενη υψηλή έκθεση στην παραλλαγή Δέλτα, που μόλυνε σχεδόν το 70% του πληθυσμού έως τον Ιούλιο.

Σχεδόν το 84% του πληθυσμού της Ινδίας έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση και περισσότεροι από 125 εκατομμύρια άνθρωποι πρόκειται να κάνουν μια δεύτερη δόση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ