ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Εξερράγη το ηφαίστειο Σεμέρου - Έντρομοι οι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Ινδονησία: Εξερράγη το ηφαίστειο Σεμέρου - Έντρομοι οι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους
Εξερράγη το ηφαίστειο Σεμέρου στην Ινδονησία με τους κατοίκους έντρομους να τρέχουν να σωθούν Screen grab / facebook

Σύννεφα καπνού και τέφρας εκτόξευσε το ηφαίστειο Σεμέρου της Ινδονησίας, στην ανατολική Ιάβα που εξερράγη σήμερα Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να σπεύσουν σε κοντινές περιοχές, μεταξύ άλλων στο Λουματζάνγκ.

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτήρια ή τραυματισμοί, έγινε γνωστό σε μια ανακοίνωση της Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών της χώρας (BNPB), όπου πρόσθεσε πως το τοπικό της παράρτημα εγκαθιστά σκηνές για όσους απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η BNPB φαίνονται κάτοικοι της περιοχής να τρέχουν, καθώς ο καπνός και η τέφρα που υψώνονται καλύπτουν χωριά στην επαρχία Ανατολική Ιάβα.

Ηφαιστειακή τέφρα και θερμές μάζες αέρα καταγράφηκαν στην περιοχή γύρω στις 3 το απόγευμα τοπική ώρα, δήλωσε ο Αμπντούλ Μουχάρι, ένας αξιωματούχος της BNPB.

Ο Τορικούλ Χακ, επικεφαλής της περιφέρειας της Λουματζάνγκ, κοντά στο Σεμέρου, είπε στο Reuters ότι ο δρόμος και η γέφυρα που συνδέει το Λουματζάνγκ με τη διπλανή πόλη Μαλάνγκ έχουν υποστεί ζημιές.

«Είναι μια πολύ πιεστική, ταχέως εξελισσόμενη κατάσταση, από τότε που εξερράγη το ηφαίστειο», σημείωσε, προσθέτοντας πως εκκενώσεις περιοχών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το Σεμέρου είναι μεταξύ των 130 ενεργών ηφαιστείων της Ινδονησίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ