ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Μητέρα έσωσε το παιδί της από τα δόντια λεοπάρδαλης - Την κυνήγησε για ένα χιλιόμετρο

Ινδία: Μητέρα έσωσε το παιδί της από τα δόντια λεοπάρδαλης - Την κυνήγησε για ένα χιλιόμετρο
Από βέβαιο θάνατο γλίτωσε ένα αγοράκι ηλικίας πέντε περίπου ετών στην Ινδία, το οποίο βρέθηκε στα δόντια μιας λεοπάρδαλης. Το άγριο ζώο άφησε το παιδί από τα σαγόνια του, όταν τους πήρε η μητέρα του στο κατόπι. CNNi/ twitter

Από βέβαιο θάνατο γλίτωσε ένα αγοράκι ηλικίας πέντε περίπου ετών στην Ινδία, το οποίο βρέθηκε στα δόντια μιας λεοπάρδαλης. Το άγριο ζώο άφησε το παιδί από τα σαγόνια του, όταν τους πήρε η μητέρα του στο κατόπι.

Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, το αγόρι καθόταν στην καλύβα του με τη μητέρα και τα αδέρφια του όταν η μεγάλη γάτα πλησίασε και το άρπαξε. Τότε η γυναίκα πήδηξε και κυνήγησε το ζώο ουρλιάζοντας, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Εθνικού Πάρκου Sanjay-Dubri στο κρατίδιο Μάντια Πραντες, όπου συνέβη το περιστατικό.

Όπως και σε άλλα εθνικά πάρκα στην Ινδία, το Sanjay-Dubri έχει έναν πυρήνα όπου κατοικεί το μεγαλύτερο μέρος της άγριας ζωής. Αυτό περιβάλλεται από μια ουδέτερη ζώνη όπου μερικοί άνθρωποι ζουν δίπλα σε ζώα που κυκλοφορούν ελεύθερα.

Η εν λόγω οικογένεια ζει στο χωριό Badi Jhiriya, το οποίο εμπίπτει στην ουδέτερη ζώνη του πάρκου, το οποίο δεν είναι περιφραγμένο.

Εξιστορώντας το επεισόδιο, που έλαβε χώρα στις 30 Νοεμβρίου, ο Σινγκ είπε στο CNNi: «Η κυρία καθόταν στην καλύβα της με τα παιδιά της όταν ήρθε η λεοπάρδαλη. Πήρε το παιδί και άρχισε να τρέχει όταν η κυρία το κυνήγησε, ουρλιάζοντας και περισσότεροι άνθρωποι εμφανίστηκαν, οπότε η λεοπάρδαλη άφησε το παιδί και έφυγε τρέχοντας».

Το αγόρι τραυματίστηκε ελαφρά, αλλά πλέον έχει αναρρώσει πλήρως, σύμφωνα με τον Singh.

«Δεν ήταν πολύ τραυματισμένος, αλλά τα δόντια της λεοπάρδαλης είχαν χωθεί βαθιά μέσα του. Εισήχθη σε νοσοκομείο και τώρα είναι εντελώς καλά», είπε.

Αν και ονομάζεται καταφύγιο τίγρεων, το πάρκο φιλοξενεί ένα ευρύ φάσμα ζώων συμπεριλαμβανομένων 32 ειδών θηλαστικών - μεταξύ των οποίων λεοπαρδάλεις.

Ο Σινγκ είπε ότι οι ομάδες άγριας ζωής παρακολουθούν την περιοχή, αλλά πρόσθεσε: «Μια λεοπάρδαλη δεν ενδιαφέρεται για το ποιος είναι ο πυρήνας ή η ουδέτερη ζώνη, δεν υπάρχει σταθερό όριο για αυτές».

Ο επικεφαλής υπουργός του κρατιδίου Shivraj Singh Chouhan έγραψε στο twitter την Τρίτη ότι η μητέρα κυνήγησε το ζώο για ένα ολόκληρο χιλιόμετρο. Και πρόσθεσε: «Αυτό το θάρρος να αντιμετωπίσεις το θάνατο είναι μια εντυπωσιακή μορφή μητρότητας. Συγχαρητήρια στη μητέρα, την κυρία Kiran Baiga εκ μέρους ολόκληρου του κρατιδίου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ