ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Αυστραλία: Ασφαλές το εμβόλιο Pfizer για παιδιά 5-11 ετών - Ξεκινά η χορήγησή του

Κορωνοϊός - Αυστραλία: Ασφαλές το εμβόλιο Pfizer για παιδιά 5-11 ετών - Ξεκινά η χορήγησή του
Η ρυθμιστική αρχή της Αυστραλίας ενέκρινε το εμβόλιο για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών AP Photo / Raul Mee

Το εμβόλιο της Pfizer Inc κατά του κορωνοϊού για παιδιά ηλικίας από 5 ως 11 ετών ενέκρινε προσωρινά η αρμόδια για τα φάρμακα ρυθμιστική αρχή της Αυστραλίας.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως η διάθεση του εμβολίου στα παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας θα μπορούσε να αρχίσει από τις 10 Ιανουαρίου.

«Η Διοίκηση Θεραπευτικών Αγαθών έκανε μια προσεκτική, εμπεριστατωμένη εκτίμηση, αποφάνθηκε ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό και ότι είναι προς το συμφέρον των παιδιών και των Αυστραλών να εμβολιαστούν τα παιδιά 5 ως 11 ετών», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ.

Έπειτα από καθυστερήσεις που σημειώθηκαν αρχικά στο πρόγραμμά της γενικού εμβολιασμού κατά της Colvid-19, η Αυστραλία έγινε γρήγορα μία από τις χώρες με τους περισσότερους εμβολιασμένους πολίτες στον κόσμο, καθώς τα υγειονομικά δεδομένα δείχνουν ότι έχει πλέον λάβει δύο δόσεις εμβολίου σχεδόν το 88% των Αυστραλών ηλικίας πάνω από 16 ετών.

Το εμβόλιο της Pfizer για τα παιδιά ηλικίας 5 ως 11 ετών εξακολουθεί να χρειάζεται να εγκριθεί από την Αυστραλιανή Τεχνική Συμβουλευτική Ομάδα για την Ανοσοποίηση (ATAGI). Μόλις εγκριθεί, θα είναι διαθέσιμο για περίπου 2,3 εκατομμύρια παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ