ΚΟΣΜΟΣ

Νέα εποχή: Εταιρεία στις ΗΠΑ απέλυσε 900 εργαζόμενους μέσω Zoom

Νέα εποχή: Εταιρεία στις ΗΠΑ απέλυσε 900 εργαζόμενους μέσω Zoom
Όπως ο ίδιος ο CEO της εταιρείας παραδέχθηκε κατά την τηλεδιάσκεψη, ήταν η δεύτερη φορά που προέβη σε μια τέτοια κίνηση. Screen Grab/YouTube

Την απόλυση του 9% των υπαλλήλων του, δηλαδή πάνω από 900 εργαζόμενους, ανακοίνωσε ο CEO της εταιρείας στεγαστικών δανείων Better.com, μέσω ενός webinar στο Zoom την περασμένη Τετάρτη και λίγο πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων.

«Αν είστε σε αυτήν την κλήση, είστε μέρος της ατυχούς ομάδας η οποία απολύεται», ανακοίνωσε ο Vishal Garg κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, η οποία καταγράφηκε από υπάλληλο.

«Η εργασία σας εδώ τερματίζεται με άμεση ισχύ», πρόσθεσε τονίζοντας ότι σύντομα θα τους αποσταλεί email από το τμήμα προσωπικού με λεπτομέρειες γύρω από την αποζημίωσή τους.

Ανάμεσα στους λόγους της απόλυσης που παρέθεσε ο CEO της εταιρείας ήταν η αποτελεσματικότητα και η παραγωγικότητα, ενώ σύμφωνα με το Fortune, Garg στη συνέχεια κατηγόρησε τους πρώην εργαζόμενους ότι «κλέβουν» από τους συναδέλφους και τους πελάτες με το να είναι μη παραγωγικοί και να εργάζονται μόλις δύο ώρες την ημέρα.

«Αυτή είναι η δεύτερη φορά στην καριέρα μου που το κάνω αυτό και δεν το θέλω. Την τελευταία φορά που το έκανα, έκλαψα. Αυτή τη φορά ελπίζω να είμαι πιο δυνατός», είπε ο Garg κατά την κλήση, η οποία σύμφωνα με το CNNi ήταν σύντομη και ψυχρή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος διευθύνων σύμβουλος βρέθηκε στο επίκεντρο αρνητικού σχολιασμού. Στο παρελθόν είχε στείλει ένα email στο προσωπικό της εταιρείας όπου έγραφε:

«Είστε ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΙ. Είστε ένα μάτσο ΧΑΖΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ… ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΤΩΡΑ. ΜΕ ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΤΕ».

Η εταιρεία που υποστηρίζεται από τη Softbank ανακοίνωσε τον Μάιο ότι εισήχθη στο χρηματιστήριο μέσω SPAC και την περασμένη εβδομάδα έλαβε 750 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά ως μέρος της συμφωνίας. Η εταιρεία είναι έτοιμη να έχει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στον ισολογισμό της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ