Βράβευση στο Μεξικό για την δραστηριότητα του Γιώργου Τσούκαλη κατά της αρχαιοκαπηλίας
Με αφορμή γνωστή υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που είχε εξιχνιάσει ο Γιώργος Τσούκαλης πριν από μερικά χρόνια στα Πατήσια ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής τιμήθηκε στο Μεξικό.
Η υπόθεση αφορούσε σε παράνομη διακίνηση αρχαιοτήτων των Ινκας από το Μεξικό και η αξία τους ξεπερνούσε τις 700 χιλιάδες ευρώ.
Η βράβευση του Γιώργου Τσούκαλη, ο οποίος είναι γνωστός πλέον για την οικουμενική δραστηριότητα του κατά της αρχαιοκαπηλίας, έγινε από τον Ολιβερ Ρουίζ ο οποίος είναι πρόεδρος του διεθνούς οργανισμού International Action Art στο Μεξικό.

Το βραβείο του Έλληνα ιδιωτικού ερευνητή παρέλαβε για λογαριασμό του ο Ιωάννης Μαρωνίτης, πρόεδρος του διεθνούς οργανισμού International Action Art στην Ελλάδα και πρόεδρος του ομίλου για την Unesco Πειραιώς και νήσων, ο οποίος ευρισκόταν για Πολιτιστικους λογους στο Μεξικό. Όπως δήλωσε ο οικουμενικός πλέον διώκτης της αρχαιοκαπηλίας Γιώργος Τσούκαλης μετά τη βράβευση του ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά για τον ίδιο και οι ευθύνες πλέον είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά.

Xειροπέδες σε 14 άτομα για κλοπές και απάτες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
09:35
Η πρώην πρώτη κυρία της Νότιας Κορέας, Κιμ Κέον Χι, κατηγορείται για δωροδοκία
09:30
Κλείνουν παραδρόμους για δύο ώρες οι αγρότες στο μπλόκο του Μπράλου - Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις
09:20
Οι υβριδικές Porsche 911 θέλουν προσοχή αν παραμείνουν ακίνητες για πολλές μέρες
09:15