ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός ο επιτελάρχης της Ινδίας σε συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου

Νεκρός ο επιτελάρχης της Ινδίας σε συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου
Ο 63χρονος Μπιπίν Ραουάτ ήταν ο πρώτος στα χρονικά αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ινδίας, διορισθείς από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στα τέλη του 2019 AP Photo/Manish Swarup

Τραγικό θάνατο σε συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου βρήκε ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ινδίας, στρατηγός Μπιπίν Ραουάτ, η σύζυγός του και άλλοι 11 επιβαίνοντες. Το ελικόπτερο τους μετέφερε στη νότια Ινδία όταν για άγνωστους λόγους επί του παρόντος κατέπεσε και συνετρίβη.

Ο 63χρονος Μπιπίν Ραουάτ είχε διοριστεί ως ο πρώτος αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ινδίας από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στα τέλη του 2019.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα, Τετάρτη, το μεσημέρι κοντά στην πόλη Κουνούρ και στους νεκρούς περιλαμβάνονται τέσσερα μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου Mi-17V5, όπως ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία της Ινδίας.

Το ρωσικής κατασκευής ελικόπτερο συνετρίβη στους λόφους της Κονούρ στο νοτιοανατολικό κρατίδιο Ταμίλ Ναντού.

Τα αίτια της συντριβής δεν είναι γνωστά και έχει διαταχθεί έρευνα.

Μόνο ένας εκ των επιβαινόντων επέζησε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν στήλες καπνού να υψώνονται από το σημείο της συντριβής και κατοίκους να επιχειρούν να σβήσουν τη φωτιά και να ανασύρουν τις σορούς των επιβαινόντων από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου.

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Μπιπίν Ραουάτ και της συζύγου του ήλθαν και από τον Πακιστάν, παραδοσιακό εχθρό της Ινδίας, διά του επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ