ΚΟΣΜΟΣ

ΠΑΟΚ - Λίνκολν 2-0: Συνεχίζει στην Ευρώπη και το 2022 ο δικέφαλος του Βορρά

ΠΑΟΚ - Λίνκολν 2-0: Συνεχίζει στην Ευρώπη και το 2022 ο δικέφαλος του Βορρά
Ο Δικέφαλος με γκολ των Ζίβκοβιτς και Σβαμπ λύγισε 2-0 την ομάδα του Γιβραλτάρ και με την ήττα της Σλόβαν στην Κοπεγχάγη με το ίδιο σκορ, πέρασε στην επόμενη φάση. AP/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Δικέφαλος με γκολ των Ζίβκοβιτς και Σβαμπ λύγισε 2-0 την ομάδα του Γιβραλτάρ και με την ήττα της Σλόβαν στην Κοπεγχάγη με το ίδιο σκορ, πέρασε στην επόμενη φάση.

Η πρόκριση ήταν υποχρέωση για τον ΠΑΟΚ σ’ αυτόν τον όμιλο. Η αποτυχία θα έφερνε τον «Δικέφαλο» σε ακόμα πιο δύσκολη θέση μετά την κατρακύλα στο πρωτάθλημα.

Οι Θεσσαλονικείς ευτύχησαν στην τελευταία αγωνιστική να έχουν την αδύναμη Λίνκολν στην Τούμπα, τη στιγμή που η Σλόβαν Μπρατισλάβας έπαιζε στη Δανία με την πρωτοπόρο Κοπεγχάγη.

Ο ΠΑΟΚ χωρίς να πιάσει τρομερή απόδοση λύγισε 2-0 την ομάδα του Γιβραλτάρ με υπέροχες κεφαλιές των Ζίβκοβιτς και Σβαμπ.

Ένα σκορ που δεν τον εξασφάλιζε αν έκανε την υπέρβαση η Σλόβαν. Η Κοπεγχάγη, όμως, έχει άλλη νοοτροπία και νίκησε τους Σλοβάκους, βοηθώντας τον ΠΑΟΚ να περάσει.

Οι Θεσσαλονικείς θα παίξουν στην Ευρώπη και το έτος, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2016-17. Δεν θα έχουν, πάντως, εύκολο έργο για να βρεθούν στους «16» του Europa Conference League, αν δεν βελτιωθούν αισθητά.

Αλλαγή με το καλημέρα

Ο ΠΑΟΚ που έχει πληγεί πολύ από τους τραυματισμούς έχασε με το καλημέρα τον Ελ Καντουρί. Ο Μαροκινός ένιωσε ενοχλήσεις στο ζέσταμα και ο Λουτσέσκου έριξε στη μάχη τον Αουγκούστο.

Ο «Δικέφαλος», λοιπόν, είχε τον Πασχαλάκη στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Τέιλορ κι αριστερό ο Σίντκλεϊ. Στόπερ οι Μιχάι, Κρέσπο και στα χαφ οι Σβαμπ, Κούρτιτς. Αριστερά ο Ζίβκοβιτς, δεξιά ο Μουργκ και ο Αουγκούστο πίσω από τον Σφιντέρσκι.

Γκολ ο Ζίβκοβιτς

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε νευρικά, είχε συνεχώς τη μπάλα στα πόδια του, αλλά όχι και μεγάλη φάση στο πρώτο τέταρτο. Στο 9’ γύρισμα του Σίντκλεϊ κόπηκε, κεφαλιά ξανά από τον Βραζιλιάνο προς τον Σφιντέρσκι, μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.

Στο 17’, όμως, ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ. Εξαιρετική σέντρα από αριστερά του Σίντκλεϊ, ο Ζίβκοβιτς έκανε τρομερό άλμα και με θαυμάσια κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία για το 1-0.

Στο 20’ έκανε πολύ καλή απόκρουση ο Πασχαλάκης στο φάουλ του Γουόκερ.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ έχασε σπουδαίες ευκαιρίες για το 2-0. Στο 28’ ο Κόλινγκ απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Μουργκ και στο 29’ ήταν άστοχη η κεφαλιά του Κούρτιτς. Στο 30’ το σουτ του Αουγκούστο απέκρουσε ο Κόλινγκ.

Στο 35’ επίσης ήταν άστοχο το σουτ του Κούρτιτς. Στο 43’ κάθετη του Σβαμπ, ο Μουργκ είχε μόνο του τον Σφιντέρσκι, αλλά έχασε την ισορροπία του και γύρισε στον Κόλινγκ.

Το καθάρισε ο Σβαμπ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε και πάλι τον πλήρη έλεγχο. Την ίδια στιγμή που η Σλόβαν έχανε 2-0 στη Δανία, ο «Δικέφαλος» πέτυχε το 2-0. Στο 55’ σέντρα του Ζίβκοβιτς από αριστερά, τρομερή κεφαλιά του Σβαμπ κατέληξε στην αριστερή γωνία για το 2-0!

Σ’ εκείνο το σημείο η πρόκριση είχε κριθεί και ο ΠΑΟΚ απλά διαχειρίστηκε το ματς, ενώ έχασε με τραυματισμό και τον Τέιλορ.

Στο 69’ σουτ του Ζίβκοβιτς πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Στο 88’ ο Μπίσεσβαρ από απόσταση 5-6 μέτρων με άδεια την δεξιά γωνία, πλάσαρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο επόμενο λεπτό το σουτ του έμπειρου μέσου, απέκρουσε ο Κόλινγκ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ (61’ Λύρατζης), Σίντκλεϊ, Μιχάι, Κρέσπο, Σβαμπ (74’ Τσιγγάρας), Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Αουγκούστο (67’ Μπίσεσβαρ), Σφιντέρσκι (67’ Άκπομ).

Λίνκολν (Ραούλ Καστίγιο): Κόλινγκ, Μπ. Λόπες, Σέρτζεντ, Τοσκάνο, Τσιπολίνα, Γιαχάγια, Ρόναν (72' Καραγέρο), Ανόν, Γκόμεζ, Γουόκερ (65’ Όκραν), Μπρίτο (78' Αραϊζα).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ